Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOLED parade: Hisense, TCL, Changhong og Haier - FlatpanelsDK

OLED parade: Hisense, TCL, Changhong og Haier

16 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Du har sikkert hørt om Samsung og LGs flade, buede og bøjelige OLED-TV på nuværende tidspunkt, men de kinesiske tv-producenter havde også OLED-TV at udstille på CES 2014 i Las Vegas.

Kinesiske OLED-TV på CES 2014



I forbindelse med vores rundtur på CES 2014 messegulvene stødte vi på flere forskellige OLED-TV fra kinesiske tv-producenter. Det første vi fandt, var dette OLED-TV fra Hisense (Loewe’s nye partner). Det er 55-tommer stort og fladt (øverste billede). Det så ganske imponerende ud og var dybest set blot en meget tynd OLED-skærm med en meget smal ramme omkring. Hisense havde intet at fortælle vedrørende lanceringsplaner.

Vi gik over til Haier, en anden kinesisk tv-producent, og fandt et kurvet 55-tommer OLED-TV (andet billede fra toppen). Det havde en lille højttalerbar nederst, men ligner derudover de fleste andre OLED-TV på markedet. Det var ekstremt tyndt og ganske imponerende på trods af de overmættede farver. Ingen ord omkring lanceringsdato.

Det næste OLED-TV vi stødte på kom fra kinesiske Changhong (tredje billede) og der er her tale om et fladt 55-tommer OLED-TV. Changhong var ivrig for at fortælle os om de meget brede betragtningsvinkler, som OLED-TV har, og fortalte os, at de kalder tv’et for ”Sail TV”. Til vores morskab fandt vi ud af, at tv’et også indeholder såkaldt ”Ciri voice control 4.0”. Det kører Android 4.2. På trods af de mange specifikke detaljer havde Changhong dog ingen lanceringsplaner på nuværende tidspunkt.

Det sidste OLED-TV, som vi fandt, kom fra TCL (nederste billede). Det er igen et 55-tommer fladt OLED-TV med en blå højttalerbar nederst. TCL fortalte os, at det kan gengive 100 % NTSC-farveskala. De havde faktisk også et mindre 30,5” OLED-TV på deres CES-stand. Ingen meldinger mht. lanceringsdato.

Vi spurgte alle de kinesiske producenter, hvem der havde produceret OLED-panelet indeni skærmene, men ingen af dem var interesserede i at fortælle os det, hvilket formentlig betyder, at det ikke er deres egne.

Vi forestiller os, at LG.Display er skærmleverandøren til dem alle, men vi har ingen bekræftelse herpå.
Seiki fremviste også et OLED-TV tilbage i september på IFA 2013 i Berlin. Alle OLED-skærmene var i øvrigt med Full HD opløsning.


Changhong OLED TV




TCL OLED TV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |