Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKritik af YouSees frit valg i tv-pakkerne - FlatpanelsDK

Kritik af YouSees frit valg i tv-pakkerne

11 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Både Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen kritiserer YouSees Tv med Bland Selv, hvor kunderne selv kan blande tv-kanalerne i deres pakker, for ikke at være frit valg. YouSee svarer igen og minder om, at man stadig kan vælge enkeltkanaler oven på grundpakken. Det skriver Politiken.

Kritik af YouSees frit valg i tv-pakkerne

Regeringen vil have mere frit valg på tv, hvorfor vi gennem de seneste to år har set flere initiativer fra tv-udbyderne. YouSee var senest på banen med en ”revolution af den traditionelle pakkestruktur”, men den høster kritik. Kritikken har primært omdrejningspunkt omkring grundpakken, som stadig indeholder tre betalingskanaler.

Forbrugerrådet mener ikke, at der er tale om frit valg og siger:
- ”YouSee forsøger at foregøgle forbrugerne og politikerne, at der her er tale om et reelt frit valg, men det er der slet ikke tale om”, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet til Politiken.

Når politikerne i slutningen af 2013 igen skal kigge på medieforliget og udviklingen på tv-markedet, skal det også vurderes om det er nødvendigt med et politisk indgreb. Forbrugerrådet vil opfordre politikerne til at lave et indgreb, da de ikke mener YouSee lever op til kravene, der blev sat op i 2011.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bakker op om kritikken og siger:
- ”Vi var og er fortalere for en lille grundpakke, som består udelukkende af de gratis kanaler. Selvfølgelig er de ikke helt gratis, for YouSee skal jo have noget for at distribuere dem, men når YouSee placerer betalingskanalerne Kanal 5, TV3 og TV 2 i den obligatoriske grundpakke, er der jo ikke rigtig valgfrihed. Det er stadig kanaler, som man er tvunget til at købe og betale for”, siger Søren Bo Rasmussen, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Politiken.

YouSee: Vi kan ikke hive TV2 ud af grundpakken

YouSee er slet ikke enige og svarer igen på kritikken fra Forbrugerrådet samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. YouSees tv-direktør, Ulf Lund, minder kritikerne om, at YouSee rent faktisk indførte frit valg af tv-kanaler, de såkaldte Ekstrakanaler, allerede i sommeren 2013 – og det tilbud er der naturligvis stadig.

Grundpakken vil bestå, da den først og fremmest er skabt for at distribuere de obligatoriske DR-kanaler. Hvad angår de tre betalingskanaler i grundpakken, så siger YouSee, at TV2 ses af 95 % af danskerne, ligesom TV3 og Kanal 5 er også blandt de mest sete.

- ”Vi kan ikke hive TV2 ud af grundpakken. Det er danskernes mest sete tv-kanal. Jeg tror, det er 95 procent af danskerne, der ser TV2. Hvis vi hev den kanal ud af grundpakken, ville vi påføre kunderne en masse teknisk besvær, for så skulle de have ekstrakort og ekstra teknisk udstyr i form af for eksempel en modtagerboks, fordi vi så blev nødt til at kryptere signalet” argumenterer YouSee overfor Politiken.

Socialdemokraternes mediepolitiske ordfører, Mogens Jensen, er også mindre kritisk. Han er enig i, at tv-udbyderne og YouSee stadig ikke har nået målet, men han mener omvendt, at det er ”noget af det tætteste, du kan komme på et frit valg af tv-kanaler”.

Læs kritikken i Politiken og læs ligeledes YouSees modsvar i Politiken her.

- Kilde: Politiken, Politiken

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danmarks største elektronikbutik åbner på Fyn i år

08 May 2024 |

Disney skruer ned for Marvel-udgivelser

08 May 2024 |

Tre millioner streaming-abonnementer deles i Norden

08 May 2024 |

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |