Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest af touchskærme: iPad i top, Galaxy & Nexus i bund - FlatpanelsDK

Test af touchskærme: iPad i top, Galaxy & Nexus i bund

09 Oct 2013 | Rasmus Larsen |

Agawi følger op på deres test af touch-skærme i smartphones (og korrigerer den) med målinger på populære tablets. Testen viser, at enheder såsom iPad og Nvidias Shield-spiltablet er i front, mens enheder såsom Nexus 7 og specielt Galaxy Tab er i bund. 

iPad Mini i top, Galaxy Tab i bund

Agawi har som de første udviklet en kommerciel metode til at måle forsinkelsen på touch-skærme i moderne enheder med deres TouchMarks-værktøj. Forsinkelsen afhænger ikke blot af touch-skærmen, men også styresystemet i enheden, så Agawi måler reelt på den effekt (i millisekunder), som brugeren vil opleve.

Resultatet kan ses herunder:

Touchmarks
Agawis TouchMarks måler forsinkelsen på touch-skærme i tablets


Måske ikke så overraskende, hvis man så Agawis første testresultater, så kommer iPad Mini og iPad 4 ud på toppen, men begge enheder har dog stadig omkring 80 ms forsinkelse. Mere overraskende er det måske at finde Nvidia SHIELD, som er en slags spilkonsol-tablet, i toppen. Men da enheden er optimeret til netop spil, så har Nvidia nok arbejdet på at nedbringe forsinkelsen, selvom der dog er stor variation i målingerne, som grafen også viser.

Det er også værd at bemærke, at Microsofts Surface RT tablet klarer sig bedre end Nokias Lumia 928 smartphone, hvilket kan være et godt tegn for de kommende Surface 2 modeller.

Helt i bunden finder man Samsungs nye Galaxy Tab 3. Den nærmer sig 170 ms i forsinkelse, hvilket er markant og hvilket nemt kan mærkes i brug. Også Nexus 7 halter bagud, men ligger nogenlunde på niveau med de hurtigste Android-smartphones. Til gengæld markerer Amazons nye Kindle Fire sig som hurtigere end både Nexus 7 og Galaxy Tab 3, på trods af, at den også grundlæggende er baseret på Android.

Agawi fortæller, at ved let til sporadisk brug af sin tablet, er forskellen af mindre eller moderat betydning. I forbindelse med f.eks. tegne apps, musik apps eller spil har forskellen en større betydning. For lidt perspektiv på målingerne, se da vores tidligere artikel (og video) her.

Agawi har også opdateret deres oprindelige målinger på smartphones, som viser, at iPhone 5 ikke er lige så hurtig som Agawi først angav. Agawi forklarer, at drivere til f.eks. grafikkortet i en smartphone kan have en betydning for slutresultatet, så derfor har de slået optimeringen fra i deres version af TouchMarks til iOS for at give et mere lige grundlag for testen. Agawi siger, at de vil dykke dybere ned i dette senere.

- Kilde: Agawi

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |