Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason3D er på vej i graven - FlatpanelsDK

3D er på vej i graven

05 Jul 2013 | Rasmus Larsen |

3D-film ruller stadig over verdens biograferne, men 3D har i den seneste tid mistet opbakning fra en række markante aktører. Først hev ESPN stikket til deres 3D-kanal og nu stopper BBC produktionen af 3D. FIFA overvejer også om 3D skal droppes ved det kommende fodbold-VM i Brasilien.

ESPN og BCC takker af

ESPN åbnede deres ESPN 3D-kanal i sommeren 2010 i forbindelse med VM 2010 i Sydafrika. Ved udgangen af 2013, omkring 3½ år efter lanceringen, er det slut med sport i 3D, der ellers skulle være et af de store trækplastre.

ESPN 3D
ESPN har trukket stikket til deres 3D-kanal – det samme har BBC

BBC melder sig ligeledes ud af kampen. De har i de seneste to år eksperimenteret med 3D på deres tv-kanaler og andre tjenester. Forbrugerne har dog ikke taget særlig godt imod tiltagene fra BBC og derfor lukker de ned for deres 3D-produktioner ved årets udgang. BBC siger, at beslutningen er endelig og at man tidligst vil overveje at genoptage 3D om 3 år fra nu. - ”I have never seen a very big appetite for 3D television in the UK” siger BBCs ansvarlige for 3D, Kim Shillinglaw til RadioTimes.com. Biograferne melder om en tilsvarende tendens. Der er fortsat en del biografgængere, som vælger 3D-versionen af film, når de har valget, men procentdelen som vælger 3D fremfor 2D er faldet kraftigt siden 3D blev introduceret med Avatar.

FIFA overvejer 3D-satsning

Fodbold-VM i 2010 blev, foruden HD, vist i 3D. Der var dengang store forventninger til resultatet. Specielt på pubber rundt omkring i verden samledes fodboldfans omkring 3D-skærme.

Fodbold i 3D
Under VM 2010 blev fodboldkampe vist i 3D på pubber

Med ESPNs nærtstående lukning af ESPN 3D-kanalen, har FIFA taget 3D-planerne op til overvejelse for det kommende fodbold-VM i 2014, som skal afholdes i Brasilien. FIFA siger, at der stadig er interesse, men de høje omkostninger kan gøre det urentabelt. Sony siges også at have trukket sig ud af de sponsoraftaler, der skød 3D-fodbold i gang i sin tid. FIFA overvejer også om det kommende fodbold-VM skal optages og vises i 4K-opløsning. Der er ikke truffet en endelig beslutning mht. hverken 3D eller 4K.

3D ikke i fokus hos tv-producenterne

Man kan ikke påstå, at 3D er dødt for tv-producenternes vedkommende – hvert fald ikke endnu. 3D findes formentlig i flere fladskærms-tv end nogensinde før, men tv-producenterne er alligevel meget stille omkring 3D. Da 3D blev introduceret for få år siden, fyldte det alt på messer og udstillinger verden over. Spol et par år frem til CES-udstillingen i januar 2013 og 3D er nærmest væk fra messegulvene. Alle demonstrationer vises i 2D og tv-producenterne taler knap nok om 3D. 3D i sin nuværende form ser således ud til hastigt at glide ud i glemslen. Der er ingen opbakning tilbage. Der skal et teknologisk spring til for at vække interessen på ny. Der forskes fortsat i brilleløs 3D og alternative 3D-løsninger såsom f.eks. Oculus Rift-projektet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |