Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG & Samsung paneler i Apples Retina MacBook Pro - FlatpanelsDK

LG & Samsung paneler i Apples Retina MacBook Pro

03 Aug 2012 | Rasmus Larsen |

Apple afslørede den nye MacBook Pro med en imponerende 2880x1440-opløsning i juni. En række rapporter tyder nu på, at både LG og Samsung leverer LCD-paneler til maskinen. Skærmene er bygget IPS-paneltypen, som også anvendes i iPhone og iPad.

IPS-panel i Retina Macbook

Apple introducerede deres første "Retina" skærm i iPhone 4 og senere i iPad 3. Det skubbede mobilindustrien i en ny retning og fik mange brugeres øjne op for, hvad en god skærm har af betydning for produktoplevelsen.

Retina-skærmen i den nye Macbook Pro producers af både LG og Samsung
Retina-skærmen i den nye Macbook Pro producers af både LG og Samsung


Med lanceringen af den første Macbook med et LCD-panel med høj opløsning, håber vi, at Apple kan gøre det samme på bærbar-markedet og PC-monitor-markedet, der i den grad har stået i stampe i de seneste år. Den nye Macbook Pro blev lanceret med en 15,4-tommer skærm med en opløsning på 2880x1440 pixels, men leverandøren var ikke kendt på lanceringstidspunktet.

De første rapporter bekræftede, at LG leverede panelet indeni. Det 15,4-tommer store LCD-panel fra LG.Display kaldes LP154WT1, og er af AH-IPS varianten. Senere rapporter har bekræftet, at Samsung også er med i leverandørpuljen med et panel kaldet LSN154YL01001. Samsung producerer ikke IPS-paneler, men producerer en variant kaldet PLS. At det er LG og Samsung, som producerer panelerne åbner også op for, at vi indenfor overskuelig fremtid kan forvente at se tilsvarende paneler i andre producenters skærmprodukter, afhængigt af hvor længe Apple optager kapaciteten i markedet.

Tilbage i de gode gamle dage kunne vi nemt slå modelnumre på LCD-paneler op på leverandørernes hjemmesider og få fuld information omkring disse, men paneler, der leveres til Apple er ikke inkluderet på Samsung og LG.Displays hjemmesider. Vi kan dog konkludere, at der stadig ikke er nogen Sharp-paneler indeni, og man kan fortsat spekulere over, hvad Vi har stadig spekulerer på, hvad Foxconns store investering i Sharp mon har at gøre med Apple.

Rygterne peger på, at Apple planlægger at lancere en mindre 13,3-tommer Retina Macbook Pro senere på året og måske endda en Retina iMac.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |