Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle Nexus Q streamer musik & video i hjemmet - FlatpanelsDK

Google Nexus Q streamer musik & video i hjemmet

27 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

Google I/O 2012 er i gang og Google har netop afsløret en ny ”home entertainment” boks under navnet Google Nexus Q. Boksen streamer video og musik rundt i hjemmet via ”skyen”.

Google Nexus Q streamerbox

Det har længe forlydt, at Google har arbejdet på en underholdningsenhed til stuen. Den er nu afsløret, som en lille rund enhed med navnet Google Nexus Q.

Google Nexus Q
Google Nexus Q streamer musik og video til dit anlæg eller tv


Enheden kan streame musik, video og YouTube-videoer fra internettet ud af højttalerne i hjemmet eller op på den store skærm i stuen. Google kalder det selv for en ”social streaming media player”, fordi man samtidig kan lave musikspillelister og dele dem med sine venner. Det kræver en Android smartphone eller tablet.

Google Nexus Q
Google Nexus Q streamer musik og video til dit anlæg eller tv


Nexus Q har indbygget trådløst netværk, bluetooth og NFC. Musik og video streames dog ikke fra de andre enheder, men fra internettet via Google Play film og musik-tjenester. På overfladen er der en lille berøringssensor, som slukker lyden ved berøring. Google nævner desuden, at enheden har 16GB plads til lagring af f.eks. musik. Der er også indbygget en lille forstærker, som er kraftig nok til små højttalere.

Med Nexus Q står det dermed klart, at Google vil udfordre både Apples AirPlay-teknologi og Sonos populære musik-løsninger.

Se Googles egen præsentation herunder.



Google Nexus Q lander om 2-3 uger i USA og skal koste 299 US dollar. Der er stadig intet information omkring, hvornår enheden kommer til Danmark.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |