Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTV 2 HD har ingen planer om HD-skiltning - FlatpanelsDK

TV 2 HD har ingen planer om HD-skiltning

15 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

TV 2 hovedkanalen skilter ikke med, hvornår der sendes ægte HD eller opskaleret SD. Det har affødt kritik fra flere sider, men TV 2 har ikke planer om at ændre på opsætningen. Det er på trods af, at det blev indført på TV2 Film i 2009. TV 2 tager dog skridt for at informere bedre i tv-oversigten.

FlatpanelsDK kører i denne uge et stort HDTV-tema i forbindelse med EM 2012. Læs også om DRs planer om at lancere DR3 og lukke DR HD og Update. Gå direkte til HDTV-temasiden her.

Manglende HD-skiltning på TV 2

TV 2 lancerede deres hovedkanal i HD tidligere på året og vil gradvist øge udsendelserne af HD. Det er dog langt fra alt indholdet, som sendes i den højere opløsning, for en stor del er opskaleret SD – altså indhold i lav opløsning tilpasset HD-kanalen. Problemet er blot, at man ikke ved, hvornår der er tale om ægte HD og hvornår der er tale om opskaleret SD.

TV 2 HD logo
TV 2 HD kanalen har konstant HD-logoet på – også når der ikke sendes HD

Stort set alle andre danske, tyske, svenske og Nnorske tv-kanaler skilter med om der sendes i ægte HD eller ej via deres kanallogo. Det gør TV 2 også selv på f.eks. TV 2 Film og TV 2 Sport, men det sker ikke på hovedkanalen. Det har affødt kritik fra seere og medier. TV 2 har dog ikke planer om at indføre HD-skiltning på TV 2 hovedkanalen. - ”Der er ikke planer om at skelne mellem ægte HD eller opskaleret HD med vandmærke eller lignende på TV 2 HD-skærmen,” siger Michael Hansen, souschef, TV 2 Kommunikation til FlatpanelsDK. TV 2 pointerer, at der er en flere faktorer, der har betydning for beslutningen. Tv-programmer såsom Nyhederne sendes eksempelvis i blandet HD og opskaleret SD, når studie, interviews og andre indslag bringes. Herudover fremhæves det, at opskaleret SD også fremstår bedre end SD-udsendelser på den normale version af TV 2’s hovedkanal, hvorfor HD-logoet i dag vises på samtlige udsendelser. TV 2 har dog taget bestik af sagen og ønsket fra seerne, og selvom der ikke er planer om at indføre HD-skiltning i selve kanallogoet på TV 2 hovedkanalen, så har TV 2 iværksat tiltag for at oplyse, hvornår programmer sendes i ægte HD via tv-oversigter. - “Det første sted vi selv kan oplyse om HD er på tekst-tv, og planen er, at vi meget hurtigt - måske allerede i dag (i går, red) - begynder at skrive i programomtalerne på tekst-tv, når der sendes i ægte HD på TV 2 HD,” fortæller Michael Hansen. Der er dog fortsatte udfordringer, som TV 2 prøver at løse. TV 2 leverer ikke selv oplysninger til alle landets tv-oversigter, og i første omgang vil det således kun være på tekst-tv, at TV 2 kan få HD-oplysninger med. Hvad mener du? Bør tv-kanaler have HD-skiltning på deres kanallogo, så man tydeligt kan se, når tv-udsendelser ikke udsendes i ægte HD?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |