Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRetina-skærm i ny tynd Apple MacBook Pro - FlatpanelsDK

Retina-skærm i ny tynd Apple MacBook Pro

11 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

Apple har løftet sløret for deres nye MacBooks og for os skærminteresserede er der en særlig overraskelse. En helt ny MacBook Pro-model kommer med en skærm med ekstremt høj opløsning; i Apples terminologi kaldet Retina-skærm.

Retina-skærm i ny MacBook Pro

Det var rygtet på forhånd, men nu har Apple bekræftet og præsenteret deres nye Macbook med Retina-skærm. Der er tale om en helt ny, ekstremt tynd 1,8 cm Macbook Pro, der ”ligner en iPad”.

De nye MacBooks får Retina-skærm
De nye MacBooks har fået Retina-skærm

Den nye Macbook Pro byder på 2880x1800 pixels i 15,4 tommer; eller 220 ppi – langt højere end dagens standard for PC-skærme. Apple nævner, at skærmen har dybere sort og bredere betragtningsvinkler, samt en anti-refleksiv overflade, der reducerer refleksioner med 75 %. Apple bekræfter også, at der er tale om en IPS LCD-skærm, ligesom den som findes i iPhone og iPad. IPS-skærme leverer bedre billedkvalitet end TN-baserede skærme, som sidder i stort set alle bærbare computere i dag.

De nye MacBooks får Retina-skærm
De nye MacBooks har fået Retina-skærm

Apple introducerede første gang Retina-termen ved lanceringen af iPhone 4, og senere videreførte man det i iPad 3. Retina-begrebet referer til, at skærmens pixeltæthed overgår det menneskelige øjes evne til at skelne detaljer fra normal kiggeafstand – og det samme er tilfældet på den nye MacBook. Læs mere om den nye Retina-Macbook på www.apple.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |