Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFoxconn tager kontrol over Sharps 10G fabrik - FlatpanelsDK

Foxconn tager kontrol over Sharps 10G fabrik

10 Apr 2012 | Rasmus Larsen |

Vi rapporterede i marts, at Foxconn havde investeret 800 millioner US dollar i Sharp og deres 10. generations skærmfabrik. Sharp har nu solgt yderligere 14 % af deres resterende andel, hvilket betyder, at Foxconn (Hon Hai) effektivt tager kontrol over verdens største LCD-fabrik.

Foxconn styrer nu 10G-fabrik

Nikkei fortæller at Sharp har besluttet at sælge mere end 7 % af deres resterende andel i deres 10G-fabrik til henholdsvis Toppan Printing Co og Dai Nippon Printing Co. Det efterlader Sharp med en ejerandel på mindre end 40 % af verdens mest avancerede skærmfabrik, og betyder, at Foxconn nu er effektivt har kontrollen over den daglige gang med deres andel på 46 %.

Sharps 10G LCD-fabrik
Sharps 10G skærmfabrik i Sakai, Japan


Toppan Priting Co og Dai Nippon Priting Co producerer LCD-komponenter, herunder farvefiltre til skærme. 10. generationsfabrikken, der ligger i Sakai, Japan, er den mest avancerede LCD-fabrik i dag. Sharp har selv benyttet den til at producere store LCD-TV, såsom deres 60-80-tommer modeller - og det er fortsat planen. Fabrikken kan producere skærme over 100-tommer og skærme med ekstremt høj opløsning.

Fabrikken kan i øvrigt også producere skærme baseret på andre skærmteknologier – såsom OLED – men det kræver yderligere investeringer i produktionsudstyr. Kilder angiver dog, at Sharp allerede har begyndt en overgang til den såkaldte IGZO produktionsmetode, der kan bruges til at producere både LCD og OLED-paneler. Analytikere og branchefolk indikerer desuden, at Foxconns investering er en maskeret handling og del af Apples planer om at lancere et fladskærms-Tv, idet Apple er Foxconns største kunde med en stor margin.

Sony stadig har en lille andel i 10G-fabrikken, men har allerede meldt, at de agter at trække sig ud af partnerskabet.

- Kilde: Nikkei

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |