Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDansk Erhverv tager MPEG2-sager til domstolene - FlatpanelsDK

Dansk Erhverv tager MPEG2-sager til domstolene

17 May 2010 | Rasmus Larsen |

Forbrugerklagenævnet har i en række sager om salg af MPEG2-tv afgjort, at forbrugerne har ret til at få penge tilbage. Vanvittigt, at butikkerne skal kompensere for den teknologiske udvikling, mener Dansk Erhverv, der nu tager sagerne videre til domstolene.

FlatpanelsDK kører i disse dage et HD Tema, hvor vi kigger på VM 2010, der sendes i HD, fortæller om nyheder på HD-fronten og bringer en stor test af billedkvaliteten på de forskellige tv-udbyderes net.

Vi har tidligere haft emnet oppe her på FlatpanelsDK her. Deltag også i debatten omkring dette her.

Afsagt dom i MPEG2 sagen

Forbrugerklagenævnet har i dag offentliggjort afgørelserne i en række sager om salg af MPEG2-tv, der ikke vil kunne modtage public service tv fra DR og TV2 uden en modtageboks, når de i 2012 går over til MPEG4-standarden. Nævnet slår fast, at forbrugere, der har købt et MPEG2-tv uden at blive vejledt om overgangen til MPEG4-signalet, har krav på at få penge tilbage. Men det er en helt forkert afgørelse, mener Dansk Erhverv, der repræsenterer langt størstedelen af de danske elektronikforhandlere: - ”Det er absurd, at forhandlerne skal bøde økonomisk for den teknologiske udvikling, der er sket på tv-markedet. Skal en forbruger, der for nogle år siden har købt en mobiltelefon uden internetadgang, så også kunne komme og kræve penge tilbage, fordi alle mobiler i dag har internetadgang? Det er også afgørende at pointere, at vi taler om tv-apparater, der fungerer,” siger forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen.

 Gamle fladskærme med mpeg2 tuner skal nu give ret til erstatning
Gamle fladskærme med mpeg2 tuner skal nu give ret til erstatning

Beslutning ikke truffet

Nogle af sagerne ligger helt tilbage til december 2007. På det tidspunkt var der ikke truffet politisk beslutning om, at DR og TV2 skulle skifte fra MPEG2- til MPEG4-standarden. Den danske MPEG4-standard var slet ikke fastlagt, og der var ingen MPEG4-tv i handlen. Hertil kommer, at den offentlige informationskampagne først gik i gang sent i efteråret 2008. - ”Forhandlerne skal selvfølgelig informere deres kunder så korrekt som muligt, og det lægger de stor vægt på. Men det er ikke rimeligt, at de skal informere om beslutninger, der ikke er truffet, og som de ikke er informeret om,” siger Lone Rasmussen.

Går videre til domstolene

- ”Vi bakker normalt op om Forbrugerklagenævnets afgørelser, men vi er lodret uenige her, og derfor går vi til domstolene,” siger Lone Rasmussen og tilføjer: -”Hvis afgørelserne ikke bliver ændret af domstolene, vil Dansk Erhvervs medlemmer være nødt til at rette sig efter dem. Den retstilstand kan vi ikke leve med. Derfor tager vi sagerne til domstolene,” siger Lone Rasmussen. Deltag også i debatten omkring dette her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |