Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Lightyear' er landet på Disney+ som første Pixar-animationsfilm i IMAX - FlatpanelsDK

'Lightyear' er landet på Disney+ som første Pixar-animationsfilm i IMAX

04 Aug 2022 | Rasmus Larsen |

Foruden 15 Marvel-film, kan Lightyear nu streames på Disney+ med scener i det udvidede IMAX-billedformat. Det er den første Pixar-film produceret i IMAX.

I november 2021 tilføjede Disney+ de første IMAX Enhanced-film fra Marvel som del af et samarbejde med IMAX og DTS. Samarbejdet åbner senere for DTS-lyd på streamingtjenesten.

Lightyear er den første Pixar-film produceret i IMAX og den første animationsfilm på Disney+ i IMAX Enhanced. Billedformatet er op til 26% højere og dermed bedre egnet til en TV-skærm i 16:9-format, idet man undgår de sorte bjælker.

- "Vi er henrykte over, at Disney og Pixars 'Lightyear' er den første IMAX Enhanced animationsfilm, der lanceres på Disney+. Ved at udnytte IMAX's teknologi gennem hele filmfremstillingsprocessen kunne vi skabe en forbedret seeroplevelse for 'Lightyear'-fans i biografer, hjemme og 'beyond'," sagde Angus MacLane, filminstruktør på Lightyear.


Lightyear IMAX

Lightyear på Disney+ i IMAX Enhanced, 4K, Dolby Vision og Dolby Atmos. Foto: Flatpanels

30 minutter i IMAX

Det er dog ikke alle scener, der fremvises i det højere billedformat. Filmen indeholder ca. 30 minutters IMAX-animation i 1,90:1. De resterende scener vises i 2,39:1 widescreen med sorte bjælker øverst og nederst. Ud over IMAX Enhanced præsenteres Lightyear i 4K Dolby Vision (eller HDR10) på billedsiden og Dolby Atmos på lydsiden. Seere kan vælge imellem IMAX Enhanced-udgaven og biografudgaven i widescreen. Filmen udgives senere på UHD Blu-ray, men der er ingen meldinger om IMAX. Alle enheder, heriblandt Android TV, Apple TV, Google TV og Smart TV, kan afspille IMAX Enhanced-versionen på Disney+, idet det blot er et højere billedformat. Efter tre Pixar-udgivelser (Sjæl, Luca, Rød) med direkte premiere på Disney+, fik Lightyear klassisk, eksklusiv premiere i biografer, hvor den floppede og kun indtjente 222 mio. dollars. Måske får filmen større succes hjemme i stuerne. Lightyear kan streames nu som del af Disney+ abonnementet til 79 kr/md.

Lightyear IMAX

Du kan vælge imellem IMAX Enhanced versionen og biografversionen i widescreen. Foto: Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |