Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#218825 Anmeldelsen af Sony X90C er online. Det er Sony's ultra-slanke design-skærme, der byder på Ultra HD, Android TV og udvidet farverum.
Find testen her: http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 39546532#6

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, kan de placeres her i tråden og vi skal prøve at vende tilbage på dem.

God fornøjelse med læsningen.
Af LarsCJ
#218833 Interessant anmeldelse.

Når jeg ser på jeres test af TV siden det nye pointsystem blev indført, så virker det ikke til, at nogen af skærmene for alvor brænder igennem. Derfor kunne det være interessant at se dem i forhold til tidligere anmeldelser, hvor der jo var nogle topkarakterer imellem - har I overvejet det, og ville det give mening, at omsætte ældre anmeldelser til det nye pointsystem?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#218838 Vores system er sat op til, at 100% ville blive givet til en skærm, der ikke eksisterer. Den ville tage det bedste fra alle producenterne og forene i ét TV.

Der er flere modeller, der har ret høj score på billedsiden, men eks. på UI og features har de alle indtil flere skavanker som gør at de ikke kan score specielt højt.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#218840 Det er X93 der har VA. De har skubbet lidt til modellerne i år, så X90C har et IPS ligesom X85B havde. X93C har et VA ligesom X90B havde.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#218847 Jeg ved de skriver, at de har tilføjet DR TV, men det er altså en fesen måde at komme dertil. Det er blot HbbTV de har smidt en genvej til. Det er IKKE DR TV.
Af kec2
#219072 Jeg har læst de sidste 2-3 anmeldelser, og jeg sidder tilbage med en følelse af, at skærmene var bedre fro 2-4 år siden.
Er det min mavefornemmelse der er rigtig eller har retorikken blot ændret sig?

Ps. god læsning.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#219073
kec2 skrev:Jeg har læst de sidste 2-3 anmeldelser, og jeg sidder tilbage med en følelse af, at skærmene var bedre fro 2-4 år siden.
Er det min mavefornemmelse der er rigtig eller har retorikken blot ændret sig?


Nok både og. Der er tilføjet så mange funktioner i skærmene, at det nærmest er overvældende. Brugervenligheden lider en del under det, synes jeg. Det virker som om, at der er ikke er nogen der er stoppet og spurgt; hvad er det egentlig vi vil opnå med x og y?

På billedkvaliteten synes jeg ikke fundamentalt der er sket så meget. Vi har selvfølgelig taget springet til 4K-opløsning, men derudover så er de fleste andre billedparametre ikke rigtig markante bedre. En positiv faktor i år er dog at mange producenter er begyndt at bruge bagbelyst LED i deres LCD-modeller.

Så ja, nok også delvist retorik. Man kan godt blive lidt træt af, at producenterne blæser på brugervenlighed i 2-3 generation i træk.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#219076 Jo, typisk i de større modeller. Af dem vi har anmeldt indtil videre har Panasonic CX680, CXC725 og CX800 samt Sony X85C og Samsung JS9505 haft bagbelyst LED. På de to første i 55"+ og de tre sidste i 65"+.
Af Japer
#219081 Okay-.

Vidste ikke sony x85 eller hvad den hedder har det. Går udfra der ikke er ret mange zoner på dem, eller ?

Der står i jeres anmeldelse at der er 240 zoner på samsungs topmodel- Er i sikker på dette tal er det rigtige ? I skriver det er få, men ift. tidligere modeller fra førhen og nu er der ikke mange tv der er oppe på 240 dimming zones. Ok det er et 65" men alligvel mange. Synes bare jeg har læst et sted uden jeg overhovedet er sikker kan ha været et andet tv, men at det kun havde omkirng de 96-120. Men kig tilbage i tiden og find et tv med flere zones. Så hvis det passer såe lyder det da spændende. Hvis du deler 240 zoner op i små rektangler eller firkanter på 65" er det vel egentlig også ok små zoner især i forhold til hvis der er 16 som på nogen af de Panasonics der har det eller førhen med sony som havde ok men ikke i nærheden af 240. Jeg har haft en Sony hx923 og den havde local dimming. Synes bare tit disse skærme kan have problemer med shadow detail eller det havde 923 i hvert fald hvis man ville ha fuldt udbytte af local dimming. Et tv der faktisk kunne vise et ret imponerende billede til tider, men havde nogen stærke sider og for store svage ift. pris osv. Men summa summarum. samsung med 240 zones Right or wrong og er det zoner som vi kender dem fra gamle dage med 240 små "firkanter" med sine egne leds som kan styres individuelt
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219088 Du forveksler backlit med local dimming. De to ting er ikke det samme. Af de modeller vi har set på, er det kun JS9505 der har haft local dimming. Backlit betyder blot at dioderne sidder bagved, men ikke at de kan styres individuelt eller i zoner.
Af Japer
#219091 Ja. Var inde og kigge lidt på avsforum og kunne se at local dimming er det ikke. Eller jo på nogen af dem. På engelsk fald som jeg vil gætte på står for full arrary local dimming sådan ca. Det er jo ligesom i gamle dage. Har et w5500 og det er dog kun et 40" men det står ligeså godt på,stort set alle parametre end mange af de nye tv, og det er sådan set om man vil være ved det eller ej. Det er en af de ting man mangler lidt i anmeldelserne, en mere overall vurdering af skærme i forhold til hvor billedet er kommet til. Som de kloge siger er det 1 skridt frem og 2 til tilbage og nogen til siden. Fladere skærme lavere strømforbrug 3 d buede skærme og sikkert flere ting. Nå ja smart tv. Men hvad med billedet hvad med billedet. Detflytter sig ikke. Jo måske med 4 k hdr og de nye ting som kommer. Sort niveau clouding farver motion alt ang. Kalibrering er ikke blevet bedre. Nu er det backlit igen det fortæller vel alt om de sidste 3-4 år siden edge lit vor herre bevares. Og man er faneme så dum man tor man får bedre billede hvert år man kigger på de nye modeller. Men ja større og billigere bedre processing sikkert også. Til detoprindelige spørgsmål. 240 dimming zones i samsung true or false ?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219099 Jeg synes da netop vi tager hånd om det med den generelle tilstand af billedet med vores nye karakterskala. Så der er jeg ret uenig med din kritik. Skalaen er skruet sådan sammen, at den er almengyldig på tværs af årgange, så du altid vil kunne sammenligne modeller, selvom de kommer fra forskellige serier og år.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219100 Ja, der er 240 dimming zoner i JS9505, ligesom vi skriver i anmeldelsen og de kan styres lokalt.

Pana skriver at CX800 også har local dimming men med 18 zoner er det en noget grov påstand. Ja, den kan dimme lokalt, men nej det kan ikke bruges til noget.
Af Japer
#219119 Det var ikke ment som den helt store kritik. Tror måske der er nogen brugere på forums som skriver hvos nogen har et tv der er 5 år gammelt at uh ha det har rykket sig så meget og set kan slet ikke sammenlignes . Det vil keg godt nok stille spørgsmålstegn ved. Og i den sammenhæng var det da meget sjovt at få jeres reference med ind i det. Altså hvor står vi praktisk talt idag med billed kvaliteten hvis man kigger overall på billedkvalitet inforholdmtil modellerne 1-4 år tilbage eller mere. Synes fakrisk i mange tilfælde det bliver ringere. Altså der mangler lidt nogen oplysninger forholdsmæssigt til billedkvalitet som den er nu og har været. Det er ligesom vi har taget edge led til os og den forringelse det gav og så sat en streg i sandet på det tidspunkt og så er der vurderet fra der af. Prøv at ta et mellemklasse tv som sony w5500 gi det samme signal og sæt det ved siden af et w805 hvor meget har det så rykket sig. Er 5500 faktisk bedre ? Jeg tror det næsten. Prøv at smid et panasonic pa50 op ved siden af et nyere panasonic plasma kig på naturligheden af billedet. Jeg tror folk vil blive overrasket. Er det det vi vil ha, nogen skal jo kommentere det anmeldelserne hvis det bliver ringere. Det er jo det vi går op i. Vi vil ha bedre billede ikke 3d buede skærme dårligt fungerende smart tv. Mere clouding, tyndere skærme. De prøver med så mange ting producenterne men billedet bliver dårligere. Vi forbrugere ser bare ud til at være hoppet på den og glemt det til fordel for alle de tekniske oplysninger. Ok hdr 4k og oled er på vej. Uanset hvad må det jo gi et plus opad når materialet er der til det. Nåe men er bare irriteret over at man gerne vil købe en skærm hvor man kan få de virkelig fede biograf fornemmelse når man ser film, når man skal sidde og se jaws abernes planet bullit back to the future kung fu hustle ogthe good the bad and the ugly og quentin tarantino wuhhh
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219135 Der er vel ikke noget sted man har slået en steg i sandet. Udviklingen sker konstant, så hvis du VIL lade noget være et pejlemærke så må det vel være de dødsstød man har givet hhv CRT og plasma, samt indtoget af OLED. Jeg ser ikke LED som er paradigmeskifte. Jeg kan ikke pege på et tidspunkt hvor kvaliteten peakede ud over at Pioneer nok kunne være kommet langt med et OLED-panel, for mit eget Kuro står ikke bedre end et OLED-Tv. Men jeg vil medgive at LCD ikke rigtigt flytter sig og det er vel også forventeligt. Den teknologi har nogle ulemper, som du ikke kan komme udenom, så producenterne cirkler lidt rundt i den samme dam og prøver med lidt forskellige gimmicks indtil noget nyt kommer og slår teknologien ihjel.

Men hvordan hænger den her debat sammen med X9005? Mon ikke du burde oprette en tråd til debatten, så det her kan handle om spg til testen.