Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvad der ikke var på CES 2020: UHD Blu-ray-afspillere - FlatpanelsDK

Hvad der ikke var på CES 2020: UHD Blu-ray-afspillere

15 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

CES 2020 havde TV, robotter, biler og støvsugere, men UHD Blu-ray-afspillere var ingen steder at finde. Det mest bemærkelsesværdige var dog nok, at næsten ingen lod til at notere sig deres fravær.

CES: Fra affyringsrampe til no-show

År efter år har disc-afspillere til CD, DVD og Blu-ray været nogle af de hotteste produkter på messer som CES og IFA, men streamingtjenesters stigende popularitet har ændret medielandskabet drastisk. UHD Blu-ray er den nyeste disc-standard. De første UHD Blu-ray-afspillere blev fremvist på IFA 2015 i Berlin. Et par måneder senere blev CES 2016 i Las Vegas brugt som affyringsrampe for UHD Blu-ray og de første afspillere fra Panasonic, Samsung og Philips (Funai). Et år senere på CES 2017 sluttede LG og Sony sig til bevægelsen, mens Samsung og Panasonic udvidede deres modelprogrammer. CES 2018 gav os første komboafspiller med både Dolby Vision og HDR10+, og på CES 2019 annoncerede Panasonic og Sony nye modeller. Set i bagspejlet, så toppede buzz omkring UHD Blu-ray nok i løbet af 2017. Det var ikke en særlig høj top. I april 2018 meldte Oppo - elsket for sine disc-afspillere - overraskende ud, at de agtede at trække sig fra disc-markedet. Samsung gjorde sin beslutning om at trække sig fra disc-markedet offentlig i februar 2019. Læs også: Hollywood vil hellere sælge dig film online end på UHD Blu-ray I sidste uge åbnede og lukkede CES 2020 uden en eneste annoncering om UHD Blu-ray. Flatpanels spottede ikke en eneste Blu-ray-afspiller på messen. Måske var vi bare ikke opmærksomme nok, men vi var ikke de eneste. Den dalende interesse for nye disc-afspillere afspejler sig også i salget af videoskiver. Fra 2014 til 2018 blev markedet for DVD og Blu-ray-film næsten halveret; fra 25,2 mia dollars globalt i 2014 til 13,1 mia. dollars globalt i 2018.

Hvem er inde og hvem er ude

Samsung og Oppo er ude. Panasonic og Sony er stadig inde. High-end mærker som Pioneer er også stadig inde. Men hvad med LG? Det sydkoreanske selskab har ikke opfrisket sin portefølje af UHD Blu-ray-afspillere siden 2018. Vi spurgte LG ind til deres fremtidsplaner for UHD Blu-ray på CES 2020. Svaret lød, at der ikke er noget nyt. Nye UHD Blu-ray-afspillere fra Panasonic eller andre mærker kan naturligvis stadig nå at komme senere i 2020, men det står klart, at disc-afspillere ikke længere er produkter til masserne. Det er en niche for filmelskere, der gerne vil eje en fysisk kopi og som sætter pris på høj billed- og lydkvalitet.

PlayStation 5

Det tætteste vi kom på en ny UHD Blu-ray-afspiller på CES 2020 var Sonys sceneshow med et kort glimt af et PlayStation 5 logo og nogle fremhævede funktioner. Næste generation af Sonys spilkonsol afsløres først senere på året, men selskabet har bekræftet, at afspilleren vil være i stand til at rotere UHD Blu-ray-skiver. Der er allerede et UHD Blu-ray-drev i Microsofts Xbox One S og One X konsoller, og der vil også være et i den kommende Xbox Series X. At PlayStation 5 slutter sig til feltet er en positiv nyhed, særligt efter Sonys dårlige beslutning om ikke at supportere UHD Blu-ray i PlayStation 4 Pro. Læs også: Hvorfor et 8K disc-format er usandsynligt Men her står vi altså. Nogle personer ynder at sige, at intet nyt er godt nyt. CES 2020 var ikke godt nyt for UHD Blu-ray, men det er måske mere bemærkelsesværdigt, at næsten ingen besøgende noterede sig afspillernes fravær. Det skete bare. Det er den nye normal.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |