Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee taler ud: Lykkedes ikke at lave Discovery-aftale inden deadline - FlatpanelsDK

YouSee taler ud: Lykkedes ikke at lave Discovery-aftale inden deadline

06 Nov 2019 | Rasmus Larsen |

YouSee erkender i dag, at man på trods af flere forsøg ikke får nogen form for aftale med Discovery på plads inden årskiftet. Hverken i pakkerne eller 'bland selv'. Deadlinen er udløbet.

Ingen aftale med Discovery

YouSee og Discovery har i al offentlighed udkæmpet en kamp om vilkårene for næste års tv-produkt. Discovery meldte i oktober ud, at YouSee formelt har opsagt aftalen. Nu kommenterer YouSee på sagen og erkender, at der ikke bliver nogen aftale med Discovery klar til årsskiftet. - "Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter," siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee. Læs også: Overblik: Tv-programmerne & sporten der forsvinder hos YouSee fra 2020 Fra YouSee lyder det videre, at man har arbejdet med forskellige løsninger i forhandlingerne, herunder mulighed for, at Kanal 5 kan forblive i de faste pakker. Det går imod tidligere udmeldinger. YouSee angiver dog ikke de nærmere vilkår. - "Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises."

YouSee: Vi vil sikre rimelig pris

Selvom Discoverys kanaler, herunder Kanal 4, 5, 6 og 9, ryger ud af tv-pakkerne, vil YouSee fra 2020 ikke reducere priserne. I stedet fastholdes priserne på samme niveau. YouSee kommenterer på de mange års stigende priser således: - "Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold. Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle," siger Jacob Mortensen. Direktøren for YouSee forklarer videre, at sportsrettigheder ofte bliver brugt som løftestang i forhandlingerne mellem distributør og rettighedshaver. - "Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder," tilføjer Jacob Mortensen. Kommentarerne fra YouSee falder efter en periode, hvor Discovery har lavet postyr i offentligheden. Discovery har afvist en løsning, hvor deres kanaler udelukkende vil kunne findes i YouSees tilvalgsprodukt kaldet 'bland selv'. Andre parter har også blandet sig i tvisten. Sportsforbund har kaldt det "dybt problematisk", mens Forenede Danske Antenneanlæg (FDA) har sagt, at bruddet kan åbne for genforhandlinger i mange antenneforeninger. Læs også: Guide: Klip kablet til tv-pakken Læs også: Guide: Den billigste tv-pakke YouSee har allerede varslet ændringerne overfor tv-kunder med faste pakker. I de kommende uger vil kunder med 'bland selv' modtage varsling om, at Discoverys indhold forsvinder fra årsskiftet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |