Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR's streamingtal: Flere tv-programmer har stort liv på streaming - FlatpanelsDK

DR's streamingtal: Flere tv-programmer har stort liv på streaming

05 Nov 2019 | Rasmus Larsen |

DR's streamingtal for oktober viser, at nogle af de mest populære tv-programmer i over en 1/3-del af tilfældene streames på DRTV. Andre programmer ses udelukkende på flow-tv.

DR's streamingtal for oktober

DR begyndte i september 2019 at udgive månedlige streamingtal som del af målsætningen om at gøre streamingtjenesten DRTV til "hovedindgang" for tv-indhold fra DR. Tallene for oktober 2019 viser - ligesom i september - at de mest populære DR-programmer også har et stort liv på streaming. Den store bagedyst er eksempelvis set af 898.000 på flow-tv og streamet af 481.000 på DRTV. - "Nogle af programformaterne, som er populære på flow-tv, har også en stor andel af streamer-seere. I flere tilfælde er det mellem en tredjedel og halvdelen af seerne, der ser programmerne på DRTV, så streaming er absolut ikke kun noget, som de yngste gør - selv om det tit er det, der er blevet sagt," forklarer Dennis Christensen, chef for DR Medieforskning.

DR fremhæver eksempler

Public service-udbyderen ser streaming som "endnu en måde for programmerne at komme ud over rampen på" og det afspejler sig da også i tallene. Tv-programmer som Doggystyle og Ramasjang Mysteriet har meget få seere på flow-tv. Førstnævne er kun set af 14.000 på DR-kanaler, mens 220.000 har set første afsnit i anden sæson på DRTV. - "Det første afsnit af Doggystyle fra første sæson er et godt eksempel, at programmer i dag får deres seere over meget længere tid end tidligere. På DR3 var der 26.000 seere til premieren, efter 90 dage var tallet en halv million, og i dag har 700.000 set det første afsnit. Sådan vil det selvfølgelig også gå programserierne, der har været vist i oktober. Derfor giver det også god mening at gøre seningen op på en ny måde fremover," siger Dennis Christensen. Omvendt lever mange live-udsendelser og magasiner næsten eksklusivt på DR-kanalerne. TV2, Viaplay og andre danske aktører publicerer ikke streamingtal. Netflix publicerer kun udvalgte tal for succeser.

DR streamingtal oktober 2019

Fakta om DR's seertal

Seertallene for flow-tv dækker over Live + VOSDAL (Viewing On Same Day As Live) ex. net og stammer fra Kantar Gallups ’Seerundersøgelse’. Seertallene for DRTV er et estimat baseret på DR’s egne tal fra Adobe Analytics tilskrevet en faktor for samsening. Streamingtallene dækker on demand-sening. Alt er opgjort som ratings. DR har således som mål, at otte ud af 10 danskere i 2023 bruger et af DR’s digitale tilbud i løbet af en uge, og at seks ud af 10 danskere skal benytte DR’s streamingtjeneste DRTV i løbet af en uge. I dag benytter seks ud af 10 danskere et digitalt tilbud fra DR og knap fire ud af 10 benytter DRTV i løbet af en uge. Med offentliggørelsen af streamingtal lægger DR nu åbent ud, hvordan det løbende går med at nå disse mål.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |