Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSportsforbund: "Dybt problematisk" at YouSee fravælger Discovery - FlatpanelsDK

Sportsforbund: "Dybt problematisk" at YouSee fravælger Discovery

19 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

Dansk Boldspil Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) kalder YouSees fravalg af Discovery, som fjerner flere sportsturneringer fra sendefladen, for "dybt problematisk og virkelig beklageligt".

Sportsforbund blander sig

Normalt foregår forhandlinger om tv-pakker bag lukkede døre, og så stiger prisen efter nytår. Men efter tirsdagens udmelding om, at YouSee smider samtlige Discovery-kanaler ud af tv-pakkerne, så har sagen udspillet sig i fuld offentlighed. DBU og DIF, der repræsenterer danske udøvere under bl.a. Olympiske Lege og EM-fodbold, blander sig i dag i sagen. De har udsendt en fælles pressemeddelelse, hvor de udtrykker stærk bekymring ved beslutningen, som rammer OL 2020, en tredjedel af Superliga-kampene samt fodboldherrenes EM-kvalifikation. - "Alle lande har brug for noget at samles om. Og hvis der er noget, der evner dét, så er det fodboldlandsholdet og OL, som begge er nationale klenodier. Samtidig er OL et udstillingsvindue for mange idrætter, og det vil være en katastrofe for sporten, hvis OL-dækningen ikke når så langt ud som sædvanlig. Derfor ser vi med stor alvor på situationen omkring YouSees tv-pakker" siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør, DIF. Potentielt kan det ramme mere end en million danskere, påpeger DBU og DIF. Discovery deler OL-rettighederne med DR. Fra DBU's side opfordrer man til at finde en løsning, så EM-fodbold kan ses af flest muligt. - "Fodbold er den mest populære sportsgren og herrelandsholdet kan skabe en helt særlig sammenhængskraft i Danmark. Derfor bør flest muligt kunne se Christian Eriksen og de andre i årene frem. Det er problematisk og beklageligt, hvis seerne ikke får adgang til det populære fællesskab, som et fodboldlandshold kan skabe," siger Kenneth Reeh, direktør, DBU.

Et forhandlingsspil med gidsler

DIF kalder situationen for et forhandlingsspil, hvori sportsgrenene er blevet taget som gidsler. - "Set udefra ligner det her et forhandlingsspil, som sports-Danmark er blevet gidsler i. Derfor vil vi fra DIF’s side opfordre til, at YouSee og Discovery finder en løsning til glæde og gavn for idrætten og danskerne" siger Morten Mølholm. YouSee har sagt, at man ønsker at tilbyde Discovery-kanalerne (Kanal 4, 5, 6 samt Canal 9, TLC, Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet, ID, Eurosport 1 og Eurosport 2) som 'Bland Selv' efter de fjernes fra tv-pakkerne. Det er Discovery dog ikke interesseret i, ifølge direktør Christian Kemp. YouSee erkender, at mange kunder er glade for sporten, men påpeger, at "sports-rettighederne er i dag spredt ud på mange forskellige kanaler". De mener derfor, at deres rolle er at følge med tiden og give deres kunder fleksibilitet til at vælge det sport, som de foretrækker. - "Vi ved, at rigtig mange af vores kunder er glade for at se sport, og vores vigtigste opgave er at give dem mulighed for at vælge lige præcis det indhold, som de foretrækker. Derfor vil vi fortsat gerne tilbyde Discovery Networks tv-kanaler via Bland Selv, så vores kunder kan vælge lige præcis de tv-kanaler, som de ønsker, i deres tv-pakke," siger Jacob Mortensen, direktør i YouSee, til Flatpanels. YouSee fastholder priserne på samme niveau efter nytår, hvor de fjerner Discovery-kanalerne fra tv-pakkerne. Discoverys palette erstattes med kanaler fra TV2, NENT og C More.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |