Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube udfaser sin browser-løsning til TV - FlatpanelsDK

YouTube udfaser sin browser-løsning til TV

16 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

YouTube dropper sin universalløsning, der er bygget på HTML5, til fordel for TV-apps til de forskellige platforme. Dermed følger YouTube i fodsporene på andre.

HTML5 erstattes af apps

Tag et blik ud over Smart TV-landskabet. Flere af platformene er grundlæggende bygget på browser-teknologi og det afspejler sig i de TV-apps, som findes hertil. Ofte er der reelt tale om hjemmesider pakket ind i et ikon. Det er dog ved at ændre sig. YouTube udfaser sin browserløsning til TV. Løsningen kendes også som 'Leanback', blev lanceret i 2010 og er bygget på en HTML5-hjemmeside. Den kan bruges via browseren (på bl.a. TV og HTPC), men har gennem tiden også dannet grundlag for flere YouTube "apps" til Smart TV. Disse apps er sidenhen blevet konverteret. - "This version of YouTube will be going away soon. You'll still be able to view youtube.com, but you can get an optimized experience on a supported device. Check your device app store to see if the YouTube app is available for install," fremgår det af siden. YouTube vil i stedet satse på apps udviklet specifikt til de forskellige TV-platforme. Disse apps kan typisk downloades gratis i diverse app-butikker, hvorfor beslutningen sandsynligvis får begrænsede konsekvenser. Det vil imidlertid være betyde, at seere, som har bygget egen medie-PC (HTPC) eller Raspberry Pi til TV'et, kan blive ramt.

YouTube browser-løsning

Følger i fodsporene på andre

Dermed følger Google i fodsporene på andre aktører. I de tidlige smartphone-dage besluttede eksempelvis Facebook at satse på en HTML5-universalløsning fremfor dedikerede apps, men selskabet ændrede senere kurs. På TV-fronten synes udviklingen at følge samme cyklus. De tidligere HTML5-løsninger er ved at blive erstattet med dedikerede TV-apps til de mest populære platforme. Selskaberne bygger ikke længere apps efter laveste fællesnævner. TV2 Play er f.eks. begyndt at udfase sin HTML5-løsning. Hvornår YouTubes browser-løsning til TV udfases, oplyses ikke, ud over at det sker "snart". Det vil stadig være muligt at tilgå youtube.com fra browseren på en TV-enhed, men brugerfladen vil ikke længere være optimeret til den store skærm. YouTube har en liste over supporterede TV-enheder (apps) her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |