Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp satser på Android TV i europæisk comeback - FlatpanelsDK

Sharp satser på Android TV i europæisk comeback

12 Sep 2019 | Rasmus Larsen |

På IFA 2019 præsenterede det traditionsrige japanske mærke sine første europæiske Android TV. Første produkter lander senere på året og yderligere modeller tilføjes næste år.

Sharp fuldender cirklen

Sammen med Philips og Sony var Sharp faktisk blandt de første partnere på Android TV, men planen gled ud i sandet da det japanske selskab kom i økonomisk knibe og måtte sælge rettighederne til Sharp TV-mærket fra. I Europa tager de nu kontrollen tilbage efter at have opkøbt majoriteten af partneren UMC. Det har været noget af en slingrekurs, men alt det betragtes som fortid. Sharp har fornyet energi og vil på ny forsøge at gøre sig gældende i Europa, herunder Norden, ved at lancere Android TV med indbygget Chromecast og Google Assistant. Der vil være tale om prisvenlige LCD TV med 4K-opløsning. Til at starte med to modelserier, BL og BN, hvor den sidstnævnte får Dolby Vision og Atmos. Begge vil have indbyggede Harman Kardon-højttalere.

Philips 8K OLED TV

Hvorfor er Googles Android-platform den rigtige løsning for Sharp? - "With extensive content coverage and the integration of the Google Assistant, Android TV is a revolutionary smart TV solution. As a driver of innovative and customer-oriented technologies, Sharp presents a cost-effective solution with full Android TV performance," lyder det fra Sascha Lange, VP for marketing, Sharp. I USA styres Sharp TV-mærket stadig af kinesiske Hisense, som sælger et miks af Sharp Android og Roku TV. For nogle måneder siden købte Sharp / Foxconn rettighederne tilbage, men hvad der konkret skal ske på den side af Atlanten får vi nok først svar på i januar på CES-messen. Sharps BL-serie af Android TV lanceres i Europa i 4. kvartal 2019 for 399 Euro (40") og 749 Euro (65"). BN-serien lanceres i 1. kvartal 2020 i formater op til 65 tommer. Det bekræftes, at Sharp Android TV også kommer til Danmark. To yderligere modelserier med Android TV lanceres senere i 2020. Sharp er ikke længere en magtfaktor på TV-markedet, men vil i de kommende år forsøge at gøre comeback i Europa. I Danmark sælger selskabet allerede store TV til lave priser. Kan Android TV give selskabet den rygvind, der skal til? Vi får se.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |