Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvilke streamingtjenester benytter danskerne? - FlatpanelsDK

Hvilke streamingtjenester benytter danskerne?

05 Jul 2019 | Rasmus Larsen |

I overgangen fra flow-tv til streaming er dette et tilbagevendende spørgsmål. Det Danske Filminstituts undersøgelse viser, at Netflix holder DRTV bag siden, mens Viaplay, HBO og TV2 Play deler tredjepladsen.

Mest udbredte streamingtjenester

Netflix har i 2019 udbygget sit forspring til DRTV ift. samme undersøgelse fra 2017. 56% af danskerne har benyttet Netflix indenfor de seneste 12 måneder, mens 51% har benyttet DRTV. Viaplay, HBO Nordic og TV2 Play deler tredjepladsen. Dernæst følger C More, som angiveligt har oplevet stærk vækst siden 2017. Undersøgelsen, som er udført af YouGov for Det Danske Filminstitut, omfatter desuden en række andre tjenester fra indland og udland.

Mest udbredte streamingtjenester i Danmark

Samme undersøgelse peger på, at danskere i alle aldersgrupper benytter flere digitale tjenester i 2019 end i 2017. Unge i alderen 15-25 år bruger flest tjenester (i gennemsnit 4,5), men væksten er højest blandt danskere mellem 50-65 år. DFI pointerer, at generationskløften således er blevet mindre. I aldersgruppen 50-65 år bruger 50% af danskerne DRTV og Netflix (hhv. 44% og 37% i 2017).

Hvor mange tjenester bruger danskerne

Tv-skærmen foretrækkes

De unge seere bruger ofte smartphone og computer til at se film og tv-serier, men for danskerne som helhed foretrækkes tv-skærmen, ifølge undersøgelsen. 85% af danskerne ser film på tv-skærmen, mens tallet er 79% for tv-serier. Til sammenligning ser 24% og 28% af danskerne hhv. film og tv-serier på en computer, som er den næstmest udbredte enhed til film/serie-underholdning.

Tv-skærmen mest populær til film

Viaplay støtter op om påstanden ved at sige, at tv'et er den mest populære skærm til streaming. Det tilføjes, at tv-skærmens andel øges i takt med, at tv-apps til flere platforme lanceres. Netflix har frigivet data som viser, at 70% af brugernes streaming sker på en tv-skærm seks måneder efter oprettelse. Med tiden søger seerne altså væk fra computer, tablet og smartphone for i stedet at benytte tv-skærmen. Der er ingen ryk i den modsatte retning. Børneindhold er den kategori, hvori tv-skærmen bruges i mest udpræget grad, ifølge Netflix. - Kilde: DFI

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |