Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe er igen i økonomiske problemer - FlatpanelsDK

Loewe er igen i økonomiske problemer

20 May 2019 | Rasmus Larsen |

OLED-teknologi har ikke kunnet vende skuden for tyske Loewe. Efter at være gået i betalingsstandsning i 2013, er selskabet på ny i økonomiske problemer. Det skriver Loewe i en meddelelse til tyske medier.

Salget er faldet 20%

Den traditionsrige tv-producent fra Kronach i Franken, Tyskland, der blev grundlagt i 1923, har over de seneste år været hårdt presset af konkurrencen fra særligt de asiatiske aktører.

I 2013 gik Loewe i betalingsstandsning. Dengang blev selskabet reddet af en investor og man pegede på OLED-teknologi, som en af hjørnestene i planen om at vende tv-forretningen. Således vendte man blikket mod øst hos LG Display, der ligeledes forsyner danske Bang & Olufsens skrantende tv-forretning med OLED-paneler.

Nu er Loewe igen i økonomiske problemer og har ansøgt om en selvadministreret insolvensbehandling. Det skriver Süddeutsche Zeitung på baggrund af en meddelelse fra selskabet, som er sendt til flere tyske medier. I samme meddelelse fremgår det, at salget er faldet 20% i indeværende kvartal.

- "Vores relevante markedssegment i den øvre prisklasse er i indeværende kvartal faldet med 20 procent," skriver adm. direktør Ralf Vogt.


Loewe OLED X


I omskruktureringsfasen vil ledelsen forblive på posten med henblik på at gennemføre en "omfattende struktur- og personalomlægning af Loewe-organisationen og en strømlining af hele virksomheden", lyder det. De 500 ansatte er sikret løn i løbet af omstruktureringen. Hvad de langsigtede konsekvenser bliver, kommenterer Loewe ikke på.

- "Loewe-ledelsen startede for nogle få uger siden arbejdet med at gøre brandet og hele virksomheden succesrig igen," tilføjer Ralf Vogt. "Vi var nødt til at indse, at dette skulle ske hurtigere og mere konsekvent, end vi havde forventet i begyndelsen af året."

Loewes tv-skærme er i dag fra 3-serien op til 9-serien baseret på OLED-teknologi, mens de billigere modeller er bygget på LCD-teknologi. Selskabet har eget styresystem med særligt fokus på tuner-funktionalitet. Foruden tv-skærme, som er den primære forretning, sælger Loewe musikanlæg og højttalere. På IFA-messen i september vil Loewe præsentere et nyt hjemmeunderholdningssystem.

Ud over Loewe, kendes Metz som en tysk tv-producent. Metz-mærket er i dag på kinesiske hænder.

- Kilde: Süddeutsche Zeitung

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |