Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmart TV i over 60% af danske hjem, ifølge Danmarks Statistik - FlatpanelsDK

Smart TV i over 60% af danske hjem, ifølge Danmarks Statistik

02 May 2019 | Rasmus Larsen |

Seks ud af ti danske hjem har nu et internet-opkoblet TV. DVD-afspilleren er på vej ud af stuerne, mens bestanden af spilkonsoller ligger stabilt. Det fremgår af Danmarks Statistiks årlige rapport.

Flere danskere har Smart TV

Rykket fra tv-pakker mod streamingtjenester tager til i disse år. Det afspejler sig - ikke overraskende - også i tallene for danskernes bestand af tv-skærme. Over 60% af danske hjem har nu et TV, der kan forbinde til internettet.

- "I dag har seks ud af ti danske familier et smart-tv," skriver Danmarks Statistik i sin årlige rapport. "Generelt er der ikke de store ændringer i danskernes udvalg af elektronik i hjemmet i 2019 i forhold til 2018, men netop for smart-tv er der sket en stigning på otte procentpoint."

Danmarks Statistik oplyser ikke, om eksterne bokse såsom Apple TV og Nvidia Shield tælles med, ligesom det heller ikke vides, hvor mange af disse Smart TV, der rent faktisk bruges til streaming af video.

Omvendt er andelen af 3D-tv nedadgående, idet salget er stoppet. 3D-tv blev aldrig en succes, hverken i Danmark eller globalt. Tallene fra Danmarks Statistik indikerer, at mange danskere over det seneste år har udskiftet det gamle TV, som kunne vise 3D, med et nyere TV uden.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 98% af danske hjem havde mindst en tv-skærm i 2011. Andelen er ikke blevet ajourført sidenhen.



Streaming sender DVD'en på pension

At danskerne omfavner streamingtjenester, har også konsekvenser for hvilke typer afspillerbokse, der står i hjemmene. Andelen af DVD-afspillere i danske hjem er således faldet drastisk siden starten af dette årti. Danmarks Statistik har fra 2018 ophørt opgørelsen af DVD/Blu-ray-afspillere.

Bestanden af spilkonsoller er nogenlunde stabil. Knap 40% af de danske hjem har en PlayStation, Xbox eller tredje tv-spilkonsol. En del danske husstande har også en separat harddiskoptager, selvom næsten alle nye TV har indbygget optagefunktion.

Danmarks Statistiks undersøgelse af elektronik i hjemmet foretages hvert år i april baseret på stikprøveundersøgelser af ca. 1.500 personer. Det skønnes, at usikkerheden i 95% af tilfældene er +/- 3 procentpoint. Du kan selv dykke ned i Danmarks Statistiks tal for forbrugerelektronik her.


- Kilde: Elektronik i hjemmet 2019

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |