Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHisense fremviser 'Laser TV' med 97% Rec.2020-farver samt dual LCD-skærm - FlatpanelsDK

Hisense fremviser 'Laser TV' med 97% Rec.2020-farver samt dual LCD-skærm

15 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

På CES 2019 fremviste Hisense to teknologier, som skubber til grænserne for farvegengivelse samt LCD-skærme. Selskabets ’Laser TV’ kan gengive 97% af Rec.2020 farverummet, hvilket klart overgår moderne tv-skærme.

Hisense RGB laser-projektor

Det omtales ’Laser TV’, men det er faktisk slet ikke en tv-skærm. Der er i stedet tale om en projektor af den såkaldte ”short throw” variant. Vi dækker normalt ikke projektorer på Flatpanels, men denne her markerer fremskridt.

Da vi nærmede os stod det hurtigt klart, at den kan levere mere mættede røde nuancer end selv de bedste HDR-skærme. Hisense havde til formålet udvalgt farverigt demomateriale, der også fremhævede de dybe grønne og blå farvenuancer. Kontrasten var ikke god – for lav til HDR – men farverne fremstod meget mættede og projektoren gebærdede sig i selv moderat oplyste omgivelser. Den leverer 350 nits lysstyrke, oplyser selskabet.


 Hisense TriColor Laser TV


Hisense forklarer, at der benyttes tre lasere i hhv. rød, grøn og blå – 4K TriColor – for at levere det store farverum. Helt konkret 97% af Rec.2020 farverummet, som branchen har sat som mål for år 2020. Til sammenligning kan moderne HDR-tv levere omkring 70% af Rec.2020 farverummet. Vi har tidligere set skærme, som nærmer sig Rec.2020, men de er forblevet prototyper.

Hisense har udviklet 70 og 100-tommer udgaver, men arbejder også på en markant større 150-tommer udgave. Demonstrationen gav et glimt af, hvad farvegengivelse, der går udover DCI-P3 farverummet, betyder for billedoplevelsen. Det står således klart, at der stadig er synlige forbedringer at hente i forhold til nuværende tv-skærme.

Det kinesiske selskab planlægger at lancere de opgraderede Laser TV hen imod slutningen af 2019. Priserne er ikke fastsat, men produktet forventes at koste over 100.000 kroner.


Dual LCD-skærm

Hisense fremviste desuden en dual LCD-skærm, som de har døbt ‘ULED XD’. Idéen er at lægge to LCD-paneler ovenpå en LED-bagbelysning. Det første er et monokromt 1080p LCD-panel, der regulerer lyset, mens det andet er et regulært 4K LCD-panel.

- “Dual-cell ULED XD panel layers a 1080p module displaying a grayscale image between a full array LED backlight and a 4K module displaying a full color image, creating significant upgrades in local dimming, colors and dynamic range,” forklarer selskabet.


 Hisense Dual LCD


Panasonic var det første selskab, der kunne fremvise et velfungerende dual LCD-panel i 2016, men det er indtil videre kun implementeret i dyre studie-skærme.

Hisense ville ikke kommentere på effektforbruget, men skærmen fremstod ikke desto mindre imponerende med dyb kontrast og klare farver. Skærmen havde sågar en mat overflade med lav reflektionsgrad.

Dual LCD-skærmen er indtil videre en prototype. Der er ikke konkrete planer om at lancere et konsumprodukt.


 Hisense Dual LCD


Vi spurgte ydermere ind til det OLED-tv, som Hisense lancerede i Australien i slutningen af 2018, men selskabet er ikke klar til at lancere det på andre markeder endnu, lød det fra en repræsentant. Det var ikke udstillet på CES.

Det kinesiske selskab, der endnu ikke har meldt sig på banen i Norden, gjorde en god figur på CES 2019. Vi håber, at Hisense kan fortsætte de fine takter efter en periode, der har været præget af lidt for kreativ markedsføring og kopiering.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |