Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung-leverandør tiltalt for at lække OLED-teknologi til Kina - FlatpanelsDK

Samsung-leverandør tiltalt for at lække OLED-teknologi til Kina

30 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

11 mistænke, herunder direktøren for en sydkoreansk leverandør, er blevet tiltalt for at have stjålet følsomme oplysninger fra Samsungs OLED-afdeling og at lække disse til kinesiske skærmproducenter. Det skriver Nikkei.

Lækket til kinesiske selskaber

Anklagemyndigheden i Suwon District har tiltalt 11 personer fra en af Samsungs sydkoreanske leverandører, Toptec, samt en tilknyttet virksomhed. Leverandøren laver produktionsudstyr til skærme.

De 11 personer er anklaget for at have stjålet oplysninger, der vedrører OLED-skærme, som kan bues om kanten på en smartphone. De skulle angiveligt have solgt disse oplysninger videre til fire kinesiske selskaber og i den forbindelse tjent, hvad der svarer til 90 mio. danske kroner. Et af de kinesiske selskaber er BOE, ifølge en anonym kilde. BOE leverer OLED-skærme til bl.a. Huawei. TCLs datterselskab CSOT menes også at være iblandt køberne.

- "We are shocked to see the announcement of the prosecutors as our rivals are aggressively chasing us in technology," lyder det fra Samsung i en udtalelse.


Samsung OLED smartphone


Samsung Display – afdelingen for skærmproduktion – sidder på over 90% af markedet for små og mellemstore OLED-paneler, hvorimod LG.Display kontrollerer segmentet for OLED-tv-paneler. Kinesiske skærmproducenter har i årevis forsøgt at etablere produktion af OLED-skærme.

Der er mange penge på spil, hvad angår den lovende skærmteknologi. Koreanske LG og Samsung har tilsammen investeret et tre-cifret milliardbeløb i teknologi og produktion, og markedet forventes at vokse hastigt i de kommende år. Ud over billedkvalitet, byder OLED-teknologi på en række fordele ift. LCD, herunder at skærme kan bøjes.

Mediet OLED-Info.com noterer i denne forbindelse, at der er flere eksmpler på industrispionage. Tidligere på året blev en gruppe kinesiske og koreanske forskere tiltalt for at have stjålet hemmeligheder om OLED-teknologi fra Samsung. For et par måneder siden sagde LG.Display, at de frygter, at ”kritisk information” om teknologien er blevet lækket til kinesiske selskaber, som mistænkes for at have aflytningsudstyr installeret på LG.Displays hovedkontor.

- Kilde: Nikkei via OLED-Info

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |