Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonQLED-alliancen er i opløsning - FlatpanelsDK

QLED-alliancen er i opløsning

13 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

Samsung, Hisense og TCL’s QLED Alliance, dannet som front mod OLED-teknologi, er i opløsning. Hisense er gået over til den mørke side og Samsung er ved at udvikle sin egen type OLED. Hvad gør TCL?

R.I.P. QLED Alliance?

Det var i april 2017, at de to førende kinesiske tv-producenter, Hisense og TCL, og den globalt førende tv-producent, Samsung, tog hinanden i hånden og dannede QLED Alliance, som front mod OLED. Som del af aftalen, gav Samsung de to kinesere lov til at markedsføre produkter under varemærket ”QLED TV”.

Det er dog næppe gået, som den koreansk-kinesiske trio havde håbet på. LCD-skærmene, der gemmer sig bag den kreative markedsføring, er ikke slået igennem på tv-markedet og Hisense er nu gået over til den mørke side. Verdens fjerdestørste tv-producent har netop lanceret sine første OLED-tv i Australia og planen er, at de skal udvides til flere regioner i starten af 2019. Hisense sælger stadig LCD-tv.

Kovendingen fra Hisense er vel nok en af de mest iøjnefaldende på tv-markedet i det seneste årti, men den kan potentielt blive overgået af Samsung. Verdens førende tv-producent har i flere år skudt med skarpt mod OLED-tv, selvom selskabet bruger selvsamme teknologi i telefoner og tablets. Senest bekræftede Samsung Display – afdelingen for skærmproduktion – imidlertid, at man udvikler sin egen type OLED-tv; såkaldt QD-OLED.


QLED Alliance


Vejen frem for TCL

Så hvor står TCL? Verdens tredjestørste tv-producent kan selv afgøre sin skæbne da man under datterselskabet CSOT producerer egne skærmpaneler. Selskabet er ved at bygge en top-moderne 11. generations skærmfabrik, der efter planen skal stå klar til masseproduktion i 2019.

Den oprindelige plan var at producere både OLED og LCD-paneler, men TCL har sidenhen udskudt OLED-projektet. Den seneste melding, givet til Shenzhens børs, går på, at man forventer at kunne producere OLED-tv i 2021 på en 8G-fabrik. TCL forsker sideløbende i mini/microLED og yderligere forbedringer af LCD-teknologien.

Ude i horisonten kan man stadig ane QLED – ægte QLED-skærme – men de nuværende forklædte LCD-tv er ikke slået igennem. Det er for tidligt at putte QLED i samme kasse som 3D, buede TV og ”SUHD”, men QLED-alliancen er i opløsning. Så hvad sker der nu?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |