Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung: Vi udvikler QD-OLED skærme - FlatpanelsDK

Samsung: Vi udvikler QD-OLED skærme

30 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Direktøren for Samsung Display bekræfter på branchemesse, at Samsung ”udvikler teknologi for at klargøre store QD-OLEDs”. Det skriver koreanske medier. De avancerede OLED-tv vil have visse fordele ift. LGs OLED-teknologi.

Quantum Dot OLED TV

Bekræftelsen kom på branchemessen International Information Display Exhibition (IMID) afholdt i COEX i Seoul, Korea, som svar på en journalists spørgsmål til såkaldt QD-OLED, der er en forkortelse for ’Quantum Dot OLED’.

- "We are developing technology to prepare large quantum dot organic light emitting diodes (QD-OLEDs)," sagde Lee Dong-hoon, direktør for Samsung Display.

Rygtet om, at Samsung har QD-OLED skærmteknologi i udviklingslokalerne, begyndte at cirkulere i starten af 2018. Samsung Electronics, der pt. satser på quantum dot LCD-tv, forsøgte at mane rygtet til jorden uden held. Det står nu klart, at det er Samsung Display – det koreanske selskabs produktionsafdeling – der udvikler den nye QD-OLED skærmteknologi.

Direktør Lee Dong-hoon understregede, at Samsung Display fokuserer på QD-OLED i store formater til tv-skærme og at udviklingen forløber planmæssigt.


Samsung OLED TV


Ved at kombinere quantum dot med OLED, kan hver OLED-pixel fungere som en emitter, der aktiverer quantum dots således, at de genererer meget mættede farver. Kilder i branchen mener at vide, at Samsung bruger blå OLED-emittere bag et lag af quantum dots. QD-OLED vil have de samme styrker som nuværende OLED, herunder dyb sort, men kan potentielt øge lysstyrken og udvide farverummet – og er muligvis billigere i produktion.

Samsung anser QD-OLED som en potentiel konkurrent til LGs OLED-teknologi, ifølge koreanske medier. Selskabet forsøgte at kommercialisere RGB OLED-teknologi i 2012-2013, men måtte opgive projektet pga. for udfordringer i produktionen. Plan B var at lancere quantum dot LCD-tv, men verdens største tv-producent taber markedsandele i premiumsegmentet til producenter af OLED-tv. Samsung udvikler også tv-skærme baseret på microLED skærmteknologi.

Koreanske medier skrev tidligere, at Samsung håber på at kunne starte testproduktion af QD-OLED i anden halvdel af 2019.

- Kilde: The Bell

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |