Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskerne køber større TV - FlatpanelsDK

Danskerne køber større TV

24 Sep 2018 | Rasmus Larsen |

Tv-skærme på 50 tommer eller derover udgør nu over halvdelen af nysalget, samtidig med, at danskerne har fået appetit for 65 tommer formatet. Producenterne håber på, at 8K kan få os til at rykke endnu højere op. 

Markedstal for Danmark

Markedsdata fra GfK, som blev præsenteret på IFA-messen tidligere på måneden, viser at danskere køber stadig større tv-skærme. Fodbold-VM har givetvis løftet salget, men der ses alligevel en klar tendens henover de seneste 12 år.

Skærme på 50 tommer eller derover udgør nu halvdelen af nysalget af tv-skærme i Danmark, målt i styk. Måler man i stedet på omsætning, udgør salget af 50+ tommer langt over 2/3.

Salget af de store tv-skærme begyndte for alvor at rykke i 2017. Så sent som i 2014 udgjorde 50+ tommer segmentet kun 20% af det danske tv-markedet, målt på styk.




Markant større TV i Norge

Alligevel halter danskerne efter alle vores nordiske naboer, hvad angår størrelsen på vores tv-skærme. I Sverige og Finland køber forbrugerne en smule større skærme, mens Norge lægger sig klart i front. I Norge udgør salget af tv-skærme på 65 tommer næsten en dobbelt så stor andel af det samlede tv-salg, som i Danmark (15% vs. 8%).

GfK undlader generelt at spå om fremtiden, men producenterne forventer, at tendensen vil fortsætte. Højere opløsning på 4K og inden længe 8K vil være med til at presse skærmene op i endnu større formater. Danskerne ser ud til at have appetitten, hvis prisen er rigtig, men spørgsmålet er om det kan blive ved?

Salget af tv-skærme på 70 tommer og derover er indtil videre marginalt i Danmark. Vi taler ca. 2 procent for hele markedet. Med 8K satser producenterne over en bred kam på skærme mellem 65 og 88 tommer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |