Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Netflix Calibrated Mode' introduceres eksklusivt på Sony Master OLED & LCD - FlatpanelsDK

'Netflix Calibrated Mode' introduceres eksklusivt på Sony Master OLED & LCD

31 Jul 2018 | Torben Rasmussen |

Den særlige billedprofil er udviklet af Sonys billedingeniører i samarbejde med Netflix’s studiefolk med henblik på at ”bevare af billedkvaliteten i henhold til filmskaberens vision og hensigt”.

Eksklusiv på Sony Master TV

Sammen med to nye flagskibs OLED- og LCD-tv, har Sony og Netflix i dag annonceret den såkaldte Netflix Calibrated Mode, som leverer “billedkvalitet der nærmer sig den studiemonitor, som anvendes som standardreference i filmproduktionsstudier”.

Over de seneste år har filmskabere i stigende grad redigeret film og tv-serier i 4K-opløsning med HDR (High Dynamic Range). Ud over at anvende kostbare referenceskærme til studiebrug, er studierne begyndt at anvende forbruger-TV som en reference for, hvordan forbrugerne ser det hjemme i stuen. Sony og Netflix forklarer, at de har lagt meget arbejde i at udvikle og støtte 4K, HDR og Dolby Atmos, hvorfor de ønsker at seerne oplever filmen på bedst mulig vis i stuen.

- “Da jeg for nylig så Lost in Space, blev jeg fanget i de levende landskaber: frodige skove, skyggefulde snedækkede landskaber og andre visuelle elementer, som trak med dybere ind i Robinson-familiens eventyr,” sagde Scott Mirer, Vice President, Device Partner Ecosystem hos Netflix. “Vi kan ikke vente på, at vores medlemmer verden over med Sonys nye Bravia Master TV får denne fantastiske oplevelse og – for første gang – at levere billedoplevelser i studiekvalitet hjemme i stuen med Netflix Calibrated Mode.”


Netflix


Dette er den første billedprofil i Sonys TV, som er udviklet i samarbejde med en partner. Selskabet har historisk foretrukket mere generisk navngivning såsom ‘Biograf’, ‘Standard’ og ’Spil’. Konkurrenter har også lagt arbejde i at kunne tilbyde mere præcise billedprofiler. LG har introduceret en Technicolor-profil, mens Panasonic har samarbejdet med THX og i senere år markedsført sine OLED-tv under “Hollywood to your home” sloganet.

Læs også: Sony præsenterer Master-serie af TV med AF9 OLED og ZF9 LCD

Neflix og Sony lægger vægt på, at det har været en holdindsats. Derfor vil Netflix-billedprofilen også være forbeholdy Sonys nye AF9 OLED- og ZF9 LCD-modeller. Netflix-billedprofilen kan kun aktiveres på Netflix. Det sker fra menuen, som ses nedenfor. Flatpanels er på plads i New York og jagter flere detaljer.

Opdatering: Netflix calibrated mode virker med både SDR og HDR.


Netflix


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |