Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony lover at rette fejl med dæmpet lys på OLED TV - FlatpanelsDK

Sony lover at rette fejl med dæmpet lys på OLED TV

27 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

Efter seneste opdatering, som introducerede Dolby Vision på Sony TV, klager ejere af Sony OLED-tv over, at skærmen sporadisk og midlertidigt dæmper lyset. Sony lover at rette problemet i en kommende opdatering.

Dæmpet lys på Sony OLED

Sony-ejere havde ventet med spænding på firmware v6.2858, da det var opdateringen, som endelig skulle tilføje Dolby Vision. Desværre begyndte ejere af OLED-tv kort efter at melde om problemer med dæmpet lys.

Ejere oplever helt konkret, at OLED-panelet sporadisk og midlertidigt dæmper lyset i synlig grad. Det sker, når der er statiske elementer i billedet såsom grafik eller et logo, og uanset om kilden er HDR eller SDR-video. Det lader til at være en for aggressiv auto dimming-funktion, som kun bør slå ind, når seeren har forladt skærmen og glemt at slukke den.

Her er en YouTube-video, som viser problemet (spring til 0:58), uploadet af Sony A1 OLED ejer K Ped.




Sony arbejder på fejlrettelse

Sony erkender, at der er et vedholdende problem. Kort efter første firmware udsendte selskabet en ny (v6.5603) med henblik på at rette fejlen. Desværre vedblev problemet. Sony lover nu at løse fejlen ”via en fremtidig firmware-opdatering”. Selskabet sætter ikke dato på. Problemet blev første gang observeret i marts.

- “Vi er opmærksomme på problemet og vores ingeniørhold undersøger A1’s dæmpningfunktion med henblik på at forbedre den via en fremtidig firmwareopdatering. AF8 er ikke berørt af problemet,” oplyser Sony i et skriftligt svar til Flatpanels.

Sony hævder, at AF8 OLED-modellen ikke er berørt. Flatpanels har ikke selv undersøgt sagen på AF8, men flere ejere melder, at deres AF8 også er berørt. Der er mange meldinger (1,2) om fejl på A1 OLED-modellen, men den har også været til salg i længere tid. Vi følger op med Sony vedrørende AF8.

På nuværende tidspunkt er der ingen anden udvej end at vente. Berørte ejere af Sony OLED må vente på, at selskabet retter fejlen, mens ejere, som ikke nåede at opdatere, må vente lidt længere på Dolby Vision.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |