Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDolby Atmos lander på Amazon Video næste måned - FlatpanelsDK

Dolby Atmos lander på Amazon Video næste måned

24 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

Amazon slutter sig til Netflix og begynder at tilbyde lyd i Dolby Atmos. Selskabets Tom Clancy’s Jack Ryan er den første bekræftede titel.

Dolby Atmos på Amazon

Dolby Atmos er et af flere objekt-baserede lydformater, der sigter mod at øge indlevelsen. Det opnås ved at frigøre sig fra begrænsningerne i fastsatte kanaler og i stedet kode lyde som ”objekter” i lydmikset. Disse lydobjekter kan placeres i et 3-dimensionelt rum omkring seeren - og ovenover seeren.

Netflix tilføjede Dolby Atmos i juni 2017 og Amazon kan snart prale af det samme. Den 31. august vil selskabet frigive sin originalserie Tom Clancy’s Jack Ryan, er samtidig bliver første titel i Dolby Atmos på streamingtjenesten.

- “Prime Video vil snart understøtte Dolby Atmos. Føl som om, at du er inde i Prime Original-seriens handling, når Tom Clancy’s Jack Ryan snart kommer til Prime Video,” skriver Dolby.


 Tom Clancy’s Jack Ryan


Amazon har endnu ikke kommenteret på de tekniske detaljer, hvorfor vi ikke ved, hvilke enheder, der kan benyttes. Selskabets egne Fire TV og Fire TV Cube bokse understøtter begge formatet, så de er oplagte kandidater. Enheder som Nvidia Shield og Xbox One samt tv-skærme såsom LGs seneste OLED-tv understøtter også Dolbys seneste lydformat. Apple TV 4K og iTunes melder sig ind i kampen senere på året, når tvOS 12 frigives.

Streamingtjenester anvender generelt den mere komprimerede version af Dolby Atmos (i en Dolby Digital Plus-container) i modsætning til den tabsfrie variant, der tilbydes på skiver (i en Dolby TrueHD-container).

For at få den bedre lydoplevelse, som formatet tilbyder, skal du have en Atmos-kompatibel soundbar eller et fuldt HiFi-system.

Dolby Atmos har stærkt momentum i både biografer og stuer. Sammen med Dolby Vision, som er selskabets HDR-videoformat, repræsenterer det Dolbys vision for fremtidens videounderholdning.

- Kilde: Dolby

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |