Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung sender 2018 "QLED" LCD i handlen - FlatpanelsDK

Samsung sender 2018 "QLED" LCD i handlen

17 May 2018 | Rasmus Larsen |

Samsungs premium-modeller for 2018 er så småt landet i handlen. LCD-skærmene sælges under ”QLED” fanen. Q9FN har zone-styret bagbelysning, hvorimod de andre har kantbelysning.

Samsung lancerer nye TV

Skærmene afløser sidste års Q-modeller, som fik en hård landing. Samsung reagerer ved at sænke priserne og implementere zone-styret bagbelysning i topmodellen Q9FN. Selskabet bygger også videre på de designløsninger, som der blev lagt fundament for sidste år. Det dækker bl.a. over en ekstern tilslutningsboks, som leverer både video og strøm til skærmen via et tyndt fiberkabel.

Q7FN-serien byder på mange af de samme løsninger som topmodellen Q9FN, inklusiv Tizen-styresystemet, der giver adgang til streamingtjenester såsom Amazon, HBO Nordic, Netflix og Viaplay. På billedfronten må man dog affinde sig med samme LED-kantbelysning, som sidste års modeller fik hård kritik for. Det samme gælder Q8-serien, der senere vil blive tilgængelig i både flade og buede varianter.


Samsung Q7 LCD


Samsung lægger desuden vægt på 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range), herunder selskabets eget HDR10+ format, der er udviklet som et licensfrit modsvar til Dolby Vision. Q-modellerne er positioneret som direkte alternativer til skærme baseret på OLED-teknologi, hvor hver enkelt pixel genererer lys og farver.

Bang & Olufsen, LG, Loewe, Sony, Panasonic og Philips sælger alle tv-skærme baseret på OLED-teknologi, men Samsung holder indtil videre fast i LCD-teknologien. Det koreanske selskab forsøgte ellers at få etableret masseproduktion af den nye skærmteknologi tilbage i 2012-13, men måtte opgive projektet pga. for høje produktionsomkostninger.


Samsung Q8 LCD


Q-modellerne repræsenterer premium-segmentet hos Samsung. Der tilføjes senere en pulje mere prisvenlige NU-modelserier.

Læs også: Oversigt: Samsung 2018 TV

Q7FN og Q9FN er i butikkerne nu i formater fra 55 til 75 tommer. Q8FN og Q8CN forventes klar i juni. Se priser og forhandlere i tabellen nedenfor.

Samsung 2018 LCD – priser & forhandlere


SerieFeaturesPris
Q9FNFlad
4K
LCD-teknologi
LED zone-styring
(75”)
(65”)
(55”)
Q8FN
Q8CN
Flad / buet
4K
LCD-teknologi
Kant LED
kommer senere
Q7FNFlad
4K
LCD-teknologi
Kant LED
(75”)
(65”)
(55”)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |