Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle kan være på vej med 4K Android TV-dongle - FlatpanelsDK

Google kan være på vej med 4K Android TV-dongle

12 Apr 2018 | Rasmus Larsen |

En ‘4K Android TV Stick’ med et tydeligt Google-logo på top og fjernbetjening er blevet godkendt til salg i USA af FCC, ifølge Ausdroid, som mener, at det kan være et officielt Google-produkt.

Google Android TV-dongle

Der findes allerede en del Android-dongles til tv-skærme, men de er baseret på mobil-Android, som ikke egner sig til tv-skærmen. Googles ’Android TV’ styresystem er derimod skabt netop til husets største skærm.

Den første Android TV-dongle dukkede op tidligere på året, men denne her er mere interessant i og med, at der er et tydelig Google-logo på både enhed og fjernbetjening. Enheden produceres af kinesiske Shenzhen SEI Robotics Co., men Google er kendt for at bruge produktionspartnere.


Google Android TV dongle


Den lille dongle er baseret på en Amilogic S905X processor med 2GB RAM og 8GB lagerplads. Den har HDMI 2.0a, HEVC og VP9-2 dekodning samt understøttelse af 4K-opløsning (men dog ingen referencer til HDR). Den har desuden indbygget Bluetooth 4.1 og ac WiFi, ifølge en opsætningsmanual, som er fremsendt til det amerikanske FCC-agentur, der skal godkende produkter med radiosendere før de kan sælges på markedet.

Det ligner til forveksling Googles Chromecast Ultra, men i stedet for at være en ”dum” modtager, giver denne enhed en fuld brugerflade på tv’et. Den er baseret på Android TV-styresystemet, som giver adgang til streaming, apps og spil via Google Play-butikken. Den understøtter også stemmekommandoer via Google Assistant og vil køre Android 8.0 (Oreo) fra start.

FCC har efterfølgende fjernet alle billeder af enheden fra sin database.


Google Android TV dongle


Google har tidligere solgt den Android TV-baserede Nexus Player til forbrugere og udviklere, men den modtager ikke længere opdateringer. Android TV findes også i skærme fra Sony, Philips, Bang & Olufsen, TCL m.fl. samt i afspillere såsom Nvidia Shield og Xiaomi Mi TV. Modtagelsen på markedet har dog været noget kølig sammenlignet med konkurrerende tv-platforme fra Amazon, Apple og Roku.

Så er dette en officiel Google Android TV-dongle eller blot et tilfældigt produkt? Googles årlige I/O-konference skydes i gang om få uger (den 8. maj), så vi regner med at blive klogere inden længe.

- Kilde: Ausdroid, FCC

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |