Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple Airplay 2 udskydes yderligere - FlatpanelsDK

Apple Airplay 2 udskydes yderligere

24 Jan 2018 | Rasmus Larsen |

Apple gik i sommeren 2017 på scenen ved den årlige WWDC-konference for at præsentere bl.a. Airplay 2. Den trådløse lydplatform til hjemmet er stadig ikke blevet klar. Det står klart efter lanceringen af HomePod.

Kommer i løbet af 2018

Airplay 2 byder på mere end multiroom. Det er en trådløs lydplatform til hjemmet, som er bundet op på HomeKit (til forbundne enheder i hjemmet) og som kan levere bl.a. trådløs musik og tv-lyd.

Det var forventningen, at Airplay 2 blev rullet ud sammen med Apples nye højttaler, HomePod. Det sker dog ikke. Apple noterer i stedet, at Airplay 2 først kommer senere via en opdatering.

Airplay 2


Muligheden for at opsætte multiroom med Airplay 2 samt muligheden for at parre to HomePod-enheder i stereolader derfor også vente på sig. Partnere såsom Bang & Olufsen og Sonos må altså ligeledes vente med at frigive opdateringerne, som lader deres produkter indgå som del af Apples lydplatform.

Selskabet har ikke sagt meget om Airplay 2 siden præsentationen af systemet på den årlige udviklerkonference WWDC 2017. Der er dog tegn på at systemet så småt er på vej ind i Apples enheder. Med iOS og tvOS 11.2.5 kan man nu styre videoafspilning på tv-skærmen fra 'Now Playing' i kontrolcentret på iPhone/iPad. Denne form for styring af husets lyd- og videoenheder bliver en del af Airplay 2.

Airplay 2


Apple har ikke udspecificeret, hvordan Airplay 2 og HomePod spiller sammen med Apple TV. Allerede i dag er det dog muligt at sende tv-lyden trådløst ud til Airplay 1 kompatible højttalere. Konkurrenter tilbyder trådløse lydplatforme, som kan udvides med surround.

Apple havde med Airplay i flere år et forspring, men afløseren har ladet vente på sig. Systemet hed oprindeligt AirTunes da det blev søsat i 2004, men skiftede navn i takt med, at funktionaliteten blev udvidet til videostreaming og skærmdeling. Google lancerede i 2013 et lignende Chromecast/Google Cast- system.

Så vi må altså vente lidt længere. Det eneste Apple vil sige, er at Airplay 2 kommer “senere i 2018”.



- Kilde: Apple via Macrumors

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |