Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVerdens største 4K TV måler 262" og er baseret på lysdioder - FlatpanelsDK

Verdens største 4K TV måler 262" og er baseret på lysdioder

14 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Den største 4K-skærm til dato – døbt ’C Seed 262’ – er ikke bare opsigtsvækkende på grund af størrelsen. Det er også en af de første tv-skærme baseret på LED-skærmteknologi.

LED-skærme i biografer & stuer

LCD-tv har i snart et årti været solgt som ”LED-tv”, hvilket som bekendt er noget vrøvl. Skærme bygget på LED, er dem, som findes på stadion og ved koncerter. Hver enkelt pixel udgøres af en lysdiode, som kan kan være op til 1 centimeter bred.

Udviklingen sørger konstant for, at de elektroniske komponenter bliver mindre og LED-skærmteknologi er nu nået til det punkt, hvor det er muligt at installere i biografer og meget snart stuen. Samsung og Sony har allerede foreslået, at biografer udskifter projektorlærredet med en kæmpe LED-skærm.

Et østrigsk selskab har udviklet en version til stuen, som de nu løfter sløret for. De kalder den ’C Seed 262’ fordi den er 262 tommer diagonalt, hvilket svarer til 6,65 meter. Det gør den til verdens største 4K-skærm på forbrugermarkedet.


C Seed


4K-opløsning til heftig pris

Selskabet kalder det en 4K-skærm, men rent teknisk benyttes lige over 7 mio. lysdioder til at gengive en opløsning på 4096x1716 pixels, hvilket er tæt på 21:9-format.

Skærmen kan levere op til 800 nits lysstyrke og et kontrastforhold på 5000:1.

Når skærmen ikke er i brug, rulles et stoflærred ned foran. Hele løsningen vejer 800 kilogram.

C Seed


C Seed 262 koster i USA $539.000 dollars, hvilket svarer til knap 3,6 mio. danske kroner.

Prislappen understreger, at LED-skærme stadig ikke klar til massemarkedet, men de nærmer sig. Det er ikke utænkeligt, at de første biografer udstyres med skærmene i nærmeste fremtid, hvilken kan bidrage til at reducere omkostningerne. En af fordelene ved LED-skærme er, at de kan udvides vha. moduler. Sideløbende forsker flere selskaber i teknologien microLED, som kan muliggøre skærme i mere medgørlige formater.

- Kilde: C Seed via The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |