Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNæste Apple TV får angiveligt 4K og "mere levende farver" - FlatpanelsDK

Næste Apple TV får angiveligt 4K og "mere levende farver"

16 Feb 2017 | Rasmus Larsen |

Den nye Apple TV-boks vil kunne streame indhold i 4K Ultra HD og ”mere levende farver”, skriver Bloomberg. Sidstnævnte er sandsynligvis en reference til HDR.

4K Apple TV på vej

Det amerikanske selskab lancerede den nuværende Apple TV-boks i oktober 2015. På denne boks er opløsningen begrænset til højest 1080p HD-kvalitet.

Næste version, internt kaldet ”J105”, vil angiveligt understøtte streaming i 4K og ”mere levende farver”, ifølge kilder, som Bloomberg har talt med. Mere levende farver er med stor sandsynlighed en reference til HDR (High Dynamic Range), da standarden for 4K Ultra HD ikke gør brug af større farverum.

Bloomberg sætter ikke dato på, men siger, at boksen kan blive lanceret allerede i år. Om det betyder forår ellet efterår, kan vi kun gisne op, men den forrige version kom vel og mærke i efteråret 2015.

 Apple TV


I rapporten kommer Bloomberg desuden ind på nogle af de overvejselser, som Apple har gjort sig i forbindelse med udviklingen af tv-boksen. De kommer bl.a. ind på den tv-tjeneste, som Apple ifølge rygtet har arbejdet på. Denne tjeneste skulle, ifølge Bloomberg, have haft udgangspunkt i tv-kanaler, men Apple kunne ikke blive enige med kanaludbyderne. Udefra kan det lyde usandsynligt. Apple Music-tjenesten er eksempelvis heller ikke opbygget om radiostationer.

Selskabet har for nylig hentet den tidligere chef for Amazon FireTV ind. Han skal stå i spidsen for udviklingen af Apple TV.

Uanset udviklingsforløbet, ser det ud til, at den næste version af Apple TV-boksen markerer et kraftigt løft på billedsiden. Det er noget flere konkurrenter har tilbudt i et år eller mere, men Apple er kendt for at vente med at tage nye teknologier i brug til brikkerne er faldet på plads. Om lanceringen af en 4K-boks også betyder, at iTunes får tilgang af film i den højere opløsning, må vi vente med at få svar på.

- Kilde: Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |