Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Billy Lynn's Long Halftime Walk' bliver første 4K 60fps Blu-ray-film - FlatpanelsDK

'Billy Lynn's Long Halftime Walk' bliver første 4K 60fps Blu-ray-film

11 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

UHD Blu-ray-standarden inkluderer understøttelse af op til 60 billeder per sekund, hvilket tillader at film præsenteres med langt skarpere og mere detaljeret bevægelse. ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’ bliver den første UHD Blu-ray-film som gør brug af 60 fps.

Langt skarpere bevægelse i billedet

Mens store dele af Hollywood insisterer på, at 24 billeder per sekund er en del af den særlige biograf-magi, kan det ikke benægtes, at den lave billedfrekvens gør bevægelse i billedet uskarpt og udetaljeret. Kameraet bliver simpelthen nødt til at udglatte bevægelse ved at introducere betydeligt slør i optagelsen, hvis 24fps ikke skal ligne et slideshow. Det er nemt at bekræfte ved blot at sætte en Blu-ray-film på pause i en action-sekvens.

"In an industrywide first, the 4K presentation of the film is displayed at 60 frames per second "
Flere aktører har foreslået løsninger på denne udfordring. Peter Jackson fordoblede billedfrekvensen til 48fps i ‘Hobbitten’. Dette kaldes til tider HFR (High Frame Rate), men der er uenighed om termen. Broadcast-industrien mener eksempelvis, at HFR udelukkende er 100fps eller højere, mens Hollywood kalder nærmest alt over 24fps for HFR.

Uagtet definitionen af ordet, er der dog grund til at være begejstret for HFR. Det vil lægge grundlaget for en ny type af film. Det giver filmskaberne en endnu bredere palette at arbejde ud fra. Kombineret med andre fremskridt, såsom 4K og HDR, vil det tage filmoplevelsen til nye højder.

Derfor er vi også begejstrede for at høre, at ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’ bliver den første UHD Blu-ray-film i HFR. Filmen bliver ydermere præsenteret i 4K, HDR og Dolby Atmos. En 3D-version i HD-kvalitet er også med i pakken. På skiven vil man yderligere finde ‘Technology as Art: Changing the Language of Cinema’, som diskuterer brugen af HFR-teknologi og hvordan den er udnyttet til at skabe ultra-realistiske krigsscener.

- “In an industrywide first, the 4K presentation of the film is displayed at 60 frames per second (FPS), versus the standard 24 FPS, offering a first-of-its-kind, unique, and immersive viewing experience,” bekræftede Sony Pictures Home Entertainment.

Vi har endnu ikke set filmen, men uanset om den er god eller dårlig bør den - visuelt - repræsentere et vigtigt skridt frem for filmoplevelsen i hjemmet. Filmen udgives den 14. februar.

Billy Lynn UHD Blu-ray


UHD Blu-rays begrænsninger

På samme tid demonstrerer ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’ imidlertid flere af begrænsningerne i UHD Blu-ray-standarden.

Filmen er faktisk optaget i ikke mindre end 120 billeder per sekund samt 4K 3D, men ingen af disse to elementer inkluderes på skiven.

Danske biografer kan heller ikke præsentere filmen som tiltænkt. Kun to amerikanske biografer er i stand til at fremvise filmen i fuldt flor. Personer der har set filmen i det korrekte format roser den.

Tv-skærme kan naturligvis heller ikke håndtere videoinput i 120fps, men fremadrettet kan dette blive et område, hvor streaming kan overhale Blu-ray-formatet. Specifikationer for skiveformater opdateres generelt ikke særlig ofte.

Forud for CES 2017, havde vi forventet, at LG ville lancere et OLED-tv med understøttelse af 100/120fps HFR. Selskabet demonstrerede teknologien i efteråret 2016 på IFA-messen i Berlin. Vi spurgte på CES efter en opdatering og LG fortalte os, at det tidligst sker i 2018.



- Kilde: Sony Picture Home Entertainment

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |