Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle lancerer film til køb og leje i 4K UHD - først i USA - FlatpanelsDK

Google lancerer film til køb og leje i 4K UHD - først i USA

07 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

Google har officielt lanceret film i 4K Ultra HD-opløsning på sin filmtjeneste ’Google Play Film’. Der tilbydes fra start mere end 125 titler, men kun kunder i USA og Canada kan nyde godt af det i første omgang.

Endnu et skridt på vejen

Google Play Film 4K
At danskerne må undvære sagerne i første omgang, har de fleste af os nok vænnet os til. Er du utålmodig er det dog ikke sværere end at oprette en amerikansk Google-profil og tilknytte en betalingsmetode, f.eks. gavekort til Google Play, hvorefter du kan streame løs.

Google begyndte at fylde 4K i kataloget i midten af november. I nat fulgte den officielle lancering i USA og Canada. Google siger, at muligheden for at leje og købe film i den højere opløsning kommer til andre lande senere. Streamingtjenesten er tilgængelig i 117 lande.

Der er til at starte med ”over 125 film” i kataloget, inklusiv ’Star Trek Beyond’, ’Captain Phillips’ og ’Ghostbusters. En film i 4K-kvalitet koster typisk $25-30 dollars at købe og $8 dollars at leje.

Til sammenligning koster film i HD-kvalitet typisk $13-15 dollars at købe og $4 dollars at leje.

Der tilbydes ikke HDR (High Dynamic Range).


Kræver VP9 og særlig enhed

Google lægger vægt på, at der bruges eget VP9-videoformat til at komprimere video. VP9 er et licensfrit alternativ til HEVC-formatet, som bruges af f.eks. Netflix og Amazon til at levere den højere billedkvalitet.

Dette betyder, at kun udvalgte enheder kan være med, da VP9 skal understøttes i hardwaren. På nuværende tidspunkt er følgende enheder klar:
  • Sony Android TV
  • Chromecast Ultra
  • Xiaomi Mi Box 3

    Som det kan ses er hverken LG Smart TV eller Samsung Smart TV, som begge har adgang til Google’s filmbutik, med på listen endnu. Det er på trods af, at de nyere modeller understøtter VP9.

    Film kan købes direkte på enheden, fra hjemmesiden eller via app’en på en Android-mobil.

    Med lanceringen overhaler Google samtidig Apple, der stadig ikke tilbyder film i den høje kvalitet på iTunes. Google Play Film blev lanceret som en direkte konkurrent til netop iTunes. Apple forventes at følge trop, når de lancerer en opgraderet udgave af Apple TV-boksen. Den nuværende Apple TV kan højest håndtere 1080p HD.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

    28 Mar 2024 |

    Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

    28 Mar 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

    28 Mar 2024 |

    Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

    28 Mar 2024 |

    Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

    27 Mar 2024 |

    Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

    27 Mar 2024 |