Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmbranchen søsætter kampagne for at stoppe ulovlig download af film - FlatpanelsDK

Filmbranchen søsætter kampagne for at stoppe ulovlig download af film

22 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Danskerne er flittige til at downloade film og tv-serier ulovligt, viser en undersøgelse. Filmbranchen, der allerede sender trusselsbreve ud, søsætter nu en informationskampagne under fanen ”Os der elsker film”, ifølge Politiken. Men vil det hjælpe?


Fra trusselsbreve til infokampagne

Når forandringens vinde blæser bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. Den danske filmbranche har hidtil bygget uduelige læhegn og brugt en masser kræfter og penge i processen.

Under fanen ”Os der elsker film” skal Lars Brygmann oplyse danskerne
Efter i årevis at have sat hælene i overfor forandringerne, begyndte den danske filmbranche i 2015 f.eks. at sende trusselsbreve ud til danskere, som de mente, havde downloadet film ulovligt. I brevene lå et krav om betaling på typisk 1500 kroner for at sagen blev glemt. I september 2016 nåede en af sagerne til en domstol.

En undersøgelse af YouGov, bestilt af Egmont, viser, at 49% af danskere på 15-25 år downloader film eller tv-serier på ulovlige tjenester mindst en gang om måneden. Kigger man bredere på gruppen 15-50 år er det hver tredje. Denne undersøgelse bruges af branchen til at skabe opmærksomhed om sagen.




Bygger stadig ikke vindmøller

Den danske filmbranche håber, at man kan droppe trusselsbrevene for en kort stund og overtale danskerne med en klassisk informationskampagne.

Under fanen ”Os der elsker film” skal Lars Brygmann oplyse unge danskere og forældre om alvoren i at benytte ulovlige filmtjenester.

- ”Mange unge streamer ulovligt uden at opfatte det som rigtig alvorligt og ulovligt. Derfor vil vi gerne vise, at det har konsekvenser både for den unge og for filmbranchen,” siger Line Aarsland, kommunikationschef i mediekoncernen Egmont til Politiken.

Sideløbende vil branchen forsøge at påvirke politikerne til at give dem ”redskaber til retshåndhævelse” overfor de danskere, som downloader film ulovligt. Branchen har tidligere foreslået en filmafgift på alle internetforbindelser.

Salget af DVD og Blu-ray-filmskiver falder hastigt i Danmark.

Branchen peger på tjenester såsom Blockbuster og iTunes, som lovlige alternativer, men det oplyses ikke om man vil begynde at omfavne de ændrede brugervaner, samarbejde med de amerikanske tjenester, tilbyde film hurtigere eller simultant med biografen, sætte prisniveauerne realtistisk og bare generelt begynde at bygge vindmøller.

- Kilde: Politiken

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |