Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEn status på Dolby Vision: 5 TV-partnere, 6 Hollywood-studier & 100+ film - FlatpanelsDK

En status på Dolby Vision: 5 TV-partnere, 6 Hollywood-studier & 100+ film

18 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Ved en konference i Seoul gav Dolby en status på bestræbelserne med at bringe Dolby Vision ud i stuerne. De har nu 5 TV-partnere (og yderligere 3 på vej) og 6 Hollywood-studier ombord. Mere end 100 film i Dolby Vision vil være frigivet i USA inden årets udgang.

En status på Dolby Vision

Dolby Vision er et af tre HDR (High Dynamic Range) videoformater og selskabet sælger det som et premium-format, der tilbyder en bedre billedoplevelse end det åbne HDR10-format og broadcastindustriens HLG-format.

Dolby Vision Forum


Den koreanske hjemmeside Hilander deltog ved Dolby Forum i Seoul. Her fortalte hovedpersonen, at 5 tv-producenter har taget teknologien til sig: LG (OLED og LCD), Vizio (LCD), TCL (LCD), Loewe (OLED) og Skyworth (OLED). På et senere slide viste de også Changhong, Funai og Hisense, så det må formodes, at de lancerer tv-skærme med Dolby Vision I 2017. Dolby benyttede et LG G6 OLED-tv til at demonstrere, hvordan formatet kan hæve billedoplevelsen.

Læs også vores Dolby Vision FAQ

Ud af de fem, mangler TCL stadig at lancere en tv-skærm med Dolby Vision. TCL’s nye X1 topmodel skulle have haft understøttelse, men blev lanceret uden. FlatpanelsDK hører, at TCL har skubbet lanceringen til 2017. Andre store spillere på markedet såsom Samsung, Sony og Panasonic understøtter pt. kun HDR10 og har ikke annonceret planer om at omfavne Dolby Vision.

Dolby Vision Forum


Dolby sagde, at 6 store Hollywood-studier er begyndt at frigive film i Dolby Vision til stuen. Disse film er pt. kun tilgængelige i USA og kun via streaming. De første Blu-ray-skiver i formatet kommer i 2017. Studierne er Sony Pictures, Warner Bros, Universal, Paramount, Lionsgate og MGM. Du bemærker måske, at Disney/Pixar mangler. De frigiver dog allerede film i formatet i biograferne, så de har slået deres støtte til Dolby Vision fast.

Det blev tilføjet, at 4 streamingtjenester tilbyder indhold i Dolby Vision eller har annonceret planer herom. Den eneste, som er tilgængelig i Danmark – og derfor den eneste måde, hvorpå danskerne kan få indhold i formatet – er Netflix. Herudover er der tale om Amazon Video og Vudu. Vi er ikke bekendt med den fjerde.

Dolby Vision Forum


Et kort over Dolby Vision partnere

Afslutningsvis fremviste Dolby en oversigt over nuværende partnere igennem hele videokæden. Nogle af disse er måske værd at fremhæve.

Nvidia er nævnt, hvilket måske kan foreslå, at den kommende udgave af Nvidia Shield-boksen vil understøtte Dolby Vision. MediaTek, Sigma og Mstar producerer SoC til tv-skærme (herunder Android TV), streamingbokse og andre enheder. ARRI er fabrikant af videokameraer og udstyr til filmproduktion.

Dolby Vision Forum


Google er af ukendte årsager ikke at finde på oversigten på trods af, at de har annonceret Chromecast Ultra. Google vil også tilføje understøttelse af Dolby Vision i Android TV styresystemet fra version 7.0.

Ud over at forsøge at udbrede Dolby Vision i hjemmet, har selskabet påbegyndt et initiativ kaldet ”Dolby Cinema”, hvilket dækker over nogle af de første HDR-kompatible biografer. Dolby Cinema findes indtil videre i USA, Kina, Østrig, Holland og Spanien. Sammen med AMC vil selskabet bygge 100 nye sale i USA inden udgangen af 2017. Det vides ikke hvornår Dolby Cinema kommer til Danmark.

- Kilde: Hilander (koreansk) via Ultra HD 4K news

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |