Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe lancerer trådløse højttalere til sit OLED-tv, kan udvides til surround - FlatpanelsDK

Loewe lancerer trådløse højttalere til sit OLED-tv, kan udvides til surround

10 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Loewe lancerede for nylig sit første OLED-tv, det såkaldte bild 7, som nu suppleres af ”klang 5” højttalerne, der trådløst kan forbinde til tv’et. Systemet kan udvides til trådløst 5.1 surround.

Trådløs lyd til OLED-skærmen

Danske Bang & Olufsen introducerede for tre år siden sit trådløse lydsystem til tv-skærme. Konkurrenten har Loewe, der er ved at finde fodfæste igen, er ved at udbygge en lignende trådløs lydplatform til sine tv-skærme.

De såkaldte ”klang 5” højttalere har du allerede set, hvis du fulgte lanceringen af Loewe’s første OLED-tv. De stod side-om-side med skærmen i produktbillederne. Loewe forklarer, at højttalerne er skabt til at ”passe perfekt sammen med” OLED-skærmen, hvor de trådløst kan forbinde til tv’et og dermed bidrage til at gøre kabelbunken mindre. De skal dog stadig have et strømkabel.

- ”Det trådløse højttalersystem leverer en eksemplarisk, ægte og naturlig lyd, med en basgengivelse helt ned til 55 Hz. Hver af de to gulvhøjttalere har fire integrerede digitale forstærkere, fem separate chassis´er og en maksimal ydeevne på 270 watt,” udtaler Loewe.

Loewe klang 5


Hvis man ønsker, kan højttalerne også forbindes trådløst til andre tv-skærme fra Loewe (fra chassis 3xx og frem) og en senere softwareopdatering vil gøre det muligt at forbinde dem med kabel, hvis man ønsker det. For at gøre dette skal man tilkøbe en såkaldte ”Loewe klang link”, der er en lille trådløs transmitter, som kan placeres på bagsiden af tv’et.

- ”For at sikre optimal signaloverførsel mellem Loewe tv og Loewe klang 5 højttalerne, har Loewe udviklet den lille trådløse transmitter: Loewe klang link. Via denne lille smarte boks overføres lydsignalet fra boksen til højttalerne i den højeste kvalitet - og næsten uden tab - med en sådan hastighed, at synkronicitet mellem billede og lyd opretholdes perfekt. Loewe klang link kan nemt og enkelt placeres under dækslet på bagsiden af Loewe tv´et,” skriver Loewe.

Loewe klang 5


Kan udvides til 5.1 surround

Ønsker du trådløs 5.1 surround i stuen, kan du supplere med et ekstra par klang 5 højttalere og en subwoofer, forklarer Loewe.

- ”Tv'ets integrerede soundbar kan benyttes som centerhøjttaler, og klang 5 lydsystemet kan desuden udvides til at omfatte et par ekstra højttalere og en subwoofer, så der dannes et Loewe 5.1-Home-Cinema-system,” siger Loewe og tilføjer: ”Den trådløse signaloverførsel til klang 5 højttalerne gør det muligt at placere højttalerne yderst fleksibelt både i forhold til tv´et og i forhold til rummet”

Trådløse lydsystemer til tv’et er ved at blive mere udbredte. Foruden Bang & Olufsen og Loewe, tilbyder bl.a. Samsung og Sony trådløse højttalere til tv-skærme. Apple TV-boksen kan også sende lyden trådløst til Airplay-højttalere.

Loewe klang 5 er i de danske butikker nu. Loewe klang 5 fås i farverne Graphite Grey og Light Grey, til en vejl. udsalgspris på 29.999 kroner per sæt. Loewe klang link koster 2.499 kroner.

Loewe klang 5

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |