Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOL 2016 i Rio sendes i 8K og VR - FlatpanelsDK

OL 2016 i Rio sendes i 8K og VR

08 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Dele af OL 2016 i Rio de Janeiro vil blive udsendt i 8K-opløsning i Japan og i VR (virtual reality) i andre regioner. Forsøg med forbedret billedkvalitet igennem større farverum og HDR vil også blive gennemført.

Japan viser vejen

Det har ofte været sagt, at store sportsbegivenheder er med til at udbrede nye teknologiske tiltag og det samme kan siges for sommer-OL i år.

Det er godt nok ikke første gang, at industrien har eksperimenteret med 8K. For fire år siden under OL 2012 i Londen transmitterede man 8K-signaler nogle få kilometer til storskærme placeret i gadebilledet i London. Ved OL 2016 vil det imidlertid ske på en noget større skala.

Olympic Broadcasting Services (OBS) vil optage 130 timer (ud af i alt 7000 timer) i 8K-opløsning under legene, herunder åbnings- og afslutningsceremonien samt svømning, judo, atletik, basketball og fodbold. Japan er indtil videre det eneste land, som har bekræftet, at de vil udsende 8K-signalet, sandsynligvis på storskærme i det offentlige rum.

OBS vil supplere sine 8K-udsendelser med 22.2 kanals lyd.

OL


Der vil desuden blive skabt 4K-materiale, nedkonverteret fra 8K-optagelserne. Det forlyder, at 4K-materialet skal bruges til intern test og evaluering. Herudover vil OBS udføre eksperimenter med video i større farverum og high dynamic range.

Alle 7000 timer under OL vil desuden blive optaget i HD-opløsning og 5.1 surround sound.

OL i virtual reality

For første gang nogensinde for de Olympiske Lege vil du kunne opleve udvalgte sportsgrene i virtual reality og komme helt tæt på, hvis du ejer et VR-headset. Understøttede headset er ikke blevet bekræftet.

OBS siger, at seerne kan se frem til at blive “virtually transported to the heart of the Olympic action with VR coverage including the Opening and Closing Ceremonies and one key event per day”.

VR-indholdet sendes direkte og vil bagefter blive tilgængeligt som arkivindhold. Det vil også kunne ses uden et VR-headset, men nærmere detaljer fremgår ikke. YouTube og andre gør det allerede muligt at se 360-graders videoer på almindelige 2D-skærme.

OL 2016 afholdes i Rio de Janeiro, Brasilien, og starter i august 2016.

- Kilde: Advanced-Television

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |