Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple har åbnet hemmeligt skærm-laboratorie i Taiwan - FlatpanelsDK

Apple har åbnet hemmeligt skærm-laboratorie i Taiwan

16 Dec 2015 | Rasmus Larsen |

Apple har overtaget et laboratorie i Taiwan, som Qualcomm tidligere anvendte i udviklingen af den såkaldte Mirasol-skærmteknologi. Apple har angiveligt en plan om at skifte til OLED-skærme i nær fremtid. Det beretter Bloomberg.

Forsker i LCD og OLED

Apple rykkede ind i lokalerne i Longtan, Taiwan – cirka en times kørsel fra Apple’s produktionspartner Foxconn - i april og har i dag mindst 50 ingeniører ansat på adressen. Ifølge kilder bruger Apple udelukkende lokalerne til forskning i skærmteknologi. Der produceres ikke skærme.

Apple vil ikke selv bekræfte, at de er rykket ind i lokalerne.

Faciliteterne tilhørte tidligere chip-producenten Qualcomm, der brugte dem til at udvikle den såkaldte Mirasol-skærmteknologi. Mirasol er en refleksiv skærmteknologi, hvor lyset i omgivelserne reflekteres vha. brug af små spejle og filtre. Planen var at bruge Mirasol-skærmene i ebogslæsere som alternativ til bl.a. E-Ink-skærme. Qualcomm opgav dog projektet.

Apple-lokaler i Longtan, Taiwan


Selvom Apple har overtaget lokalerne fra Qualcomm er der dog ikke meget, der tyder på, at de vil videreføre Mirasol. Bloomberg rapporterer, at de i stedet har fokus på at gøre LCD-skærme tyndere, lettere, lysere og mere strømbesparende. Det arbejder angiveligt også hen imod at skifte til OLED-skærme i deres produkter.

Det er ikke første gang, at vi hører om Apple’s interesse i at anvende OLED i flere produkter end Apple Watch. LG bekræftede for nylig, at de skyder 61 milliarder kroner i en ny OLED-fabrik, som skal stå klar i 2018. Rygtet vil vide, at Apple vil aftage en del af kapaciteten fra fabrikken til skærmen i iPhone.

Apple har angiveligt ansat folk fra både AU Optronics og Qualcomm. Ved selv at udvikle skærmteknologi og få andre til at producere skærmene, kan Apple gøre sig mindre afhængig af skærmproducenter såsom LG og Samsung. Sådan opererer Apple allerede indenfor CPU-design.

Det er i dag kun Samsung og LG, der kan masseproducere OLED-skærme.

- Kilde: Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |