Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonChromecast kan nu styres med tv-fjernbetjeningen - FlatpanelsDK

Chromecast kan nu styres med tv-fjernbetjeningen

17 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

Chromecast, den lille tv-dongle uden fjernbetjening, kan nu styres med tv’ets fjernbetjening. Den seneste opdatering gør det muligt at sætte video på pause og genoptage afspilning via HDMI CEC-systemet. 

Virker nu med tv-fjernbetjening

Chromecast har ingen brugerflade på tv-skærmen, ligesom f.eks. Apple TV har det. I stedet bruges en telefon eller tablet med apps til at finde video, som herefter kan sendes over på tv-skærmen ved tryk på en knap. Du skal også have fat i telefonen, når videoer skal sættes på pause. Indtil nu.

Den nyeste software-opdatering (ver. 27946) gør det muligt at sætte videoer på pause med samme fjernbetjening, som du bruger til tv’et. Det er muligt fordi Chromecast understøtter HDMI CEC (som dit tv også skal understøtte), der tillader afspiller og tv at kommunikere. Det bekræftes at virke med bl.a YouTube, Google Play Musik, BBC iPlayer, web-videoer, Plex og Allcast.

Du skal blot trykke på pause-knappen på tv-fjernbetjeningen.

Google Chromecast


Ejere af Sony og Samsung-skærme bekræfter ligeledes, at det virker, men enhver tv-skærm med HDMI CEC bør fungere. Vær opmærksom på, at ikke alle HDMI-porte understøtter CEC. Det er ofte kun en eller to af portene, der har det indbygget, så flyt din Chromecast til en af disse. Chromecast kan også tænde dit tv via CEC-systemet.

- Kilde: Reddit via Medium

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |