Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDer er "castet" 1 milliard gange til Chromecast - FlatpanelsDK

Der er "castet" 1 milliard gange til Chromecast

30 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Google aflagde regnskab i går og i samme forbindelse afslørede virksomheden tal for Chromecast. Det var den mest solgte streamerenhed i USA i 2014, ifølge NPD. Brugerne har også trykket på ”Cast”-knappen mere end 1 milliard gange.

Bedst sælgende i USA i 2014

Apple bekræftede forleden, at de har solgt 25 millioner Apple TV siden lancering, hvoraf 5 millioner af dem blev solgt fra april 2014 til december 2014. Det betyder sandsynligvis, at de har solgt et sted imellem 6 og 7 millioner globalt i 2014.

Google nægter stadig at oplyse salgstal for Chromecast, så de henviser i stedet til analysegruppen NPD. Denne gruppe siger, at Chromecast var den bedst sælgende streamerenhed i USA i 2014. En tidligere pegede på, at amerikanske Roku stadig førte i USA i 3. kvartal af 2014, så Chromecast må have overhalet i 4. kvartal.

Der er naturligvis mange andre markeder end USA, så det er vanskeligt at sammenligne tallene med Apple TV. Der oplyses heller ikke totalen af enheder siden salgsstart, men det står efterhånden klart, at folk elsker den lille billige Chromecast.

Google Chromecast


Google bekræftede også, at brugerne har trykket på ”Cast”-knappen 1 milliard gange. En ”cast session” defineres ved et tryk, så selvom du ser fem YouTube-videoer i træk efter et enkelt tryk, så tælles det som et. Brugen af hver enkelt Chromecast er i gennemsnit steget med 60 procent, siger Googles Omid Kordestani.

Google Cast-teknologien integreres inden længe i en række nye tv-skærme fra Sony, Sharp og Philips, som får Android TV i foråret. Google præsenterede også "cast til lyd" på CES 2015, som gør det muligt at sende musik og lyd videre til højttalere og andre enheder. Google Cast er langsomt men sikkert ved at matche de muligheder, som Apple Airplay har tilbudt i en årrække.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |