Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUltra HD Blu-ray får ikke 3D og 48fps support - FlatpanelsDK

Ultra HD Blu-ray får ikke 3D og 48fps support

29 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Panasonic afslørede de første detaljer omkring det nye Ultra HD Blu-ray-format på CES 2015. Nu kaster et lækket dokument lidt lys over, hvad formatet ikke klarer. Det vil ikke understøtte 3D i 4K-opløsning og heller ikke 48 billeder per sekund, som blev brugt i Hobbitten-filmene.

Ingen 4K 3D og ingen 48fps

Dokumentet lader til at komme fra en intern Panasonic-præsentation og er lækket af japanske AV Watch. Det indeholder alle de tekniske detaljer for Ultra HD Blu-ray-formatet og bekræfter, hvad der blev sagt på CES.

Det bekræfter dog også, at der ikke vil være understøttelse af 3D i 4K-opløsning. En af grundende er, at en sådan standard endnu ikke findes, men hvis arbejdsgruppen virkelig ville have haft det med, havde det nok ikke været umuligt. I stedet understøttes 3D højest i Full HD-opløsning, ligesom på nuværende Blu-ray-afspillere. Det er en dårlig nyhed for fans af 3D, som havde set frem til en bedre 3D-oplevelse.

Ultra HD Blu-ray specifikationer


Dokumentet lader herudover til at bekræfte, at der ikke er understøttelse af 48fps (billeder per sekund). Biograffilm har traditionelt været optaget i 24fps, men Peter Jackson sprang til 48fps i Hobbitten-filmene – også kaldet HFR. De næste Avatar-film skydes også i 48fps. Den manglende understøttelse betyder, at disse film ikke kan opleves i formatet, som de er skabt i. Ultra HD Blu-ray er skabt som et næste-generations-format, så det er svært at se logikken i dette valg.

Endelig afslører dokumentet, at der i alle tilfælde arbejdes med 10-bit farvedybde (30-bit i alt), men med 4:2:0 ”sub sampling”, der en måde til kraftigt at komprimere farveinformationen i et videosignal. HDR understøttes via den åbne SMPTE ST 2048 standard, mens det er frivilligt om producenterne af afspillere vil indbygge Dolby Vision HDR.

De første Ultra HD Blu-ray-afspillere ventes lanceret i slutningen af 2015.

- Kilde: AV Watch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |