Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHver femte dansker kan streame 4K, ifølge Akamai - FlatpanelsDK

Hver femte dansker kan streame 4K, ifølge Akamai

24 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Akamai publicerer hvert kvartal en interessant ”state of the internet”-rapport, der kigger på internettets udbredelse. Rapporten for 2. kvartal 2014 viser, at 21 % af de danske internetforbindelser nu kan streame 4K-video. Det er en klar forbedring bare i forhold til 1. kvartal. 

Men stadig uden for top-10

Mere end 90 % af danskerne havde bredbånd, og ud af disse var 21 % af forbindelserne klar til at streame video i fantastisk 4K-opløsning i 2. kvartal, siger Akamai der er en af verdens største CDN-operatører. Akamai definerer ”4K readiness” som forbindelser, der stabilt er hurtigere end 15 Mb/s.

4K Readiness


Tallene viser ikke mindst en klar forbedring i forhold til 1. kvartal 2014, hvor 17 % var klar. Vi ligger stadig bag vores nordiske naboer Sverige og Norge, og vi er også dumpet et skridt ned på listen til 12. pladsen i forhold til 1. kvartal.

Helt i top finder man Sydkorea, der fuldstændig sætter resten af verden af med 62 % ”readiness”. Uagtet forspringet, viser tallene dog, at internettet forbedres med stor hast og at 4K-revolutionen meget vel kan komme fra internettet i takt med at det nye HEVC-komprimeringsformat rulles ud. Der er ikke udsigt til at tv-kanalerne begynder at sende i 4K lige foreløbigt.

Netflix er pt. den eneste udbyder i Danmark som leverer 4K. Hos dem kræves minimum 15,6 Mb/s.

Akamai’s metode er interessant fordi de måler hvordan trafikken flyder ude på internettet; ikke blot den teoretiske tophastighed på forbindelser. Vil du læse hele rapporten, kan den findes her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |