Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonics 4K OLED-TV kan komme allerede i 2013 - FlatpanelsDK

Panasonics 4K OLED-TV kan komme allerede i 2013

19 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

Panasonic havde oprindeligt sigtet mod en lancering i 2015, men deres 56-tommer 4K OLED-TV kan være klar allerede i slutningen af 2013, fortæller OLED Association. Panasonic bruger en såkaldt print-metode til produktion.

Panasonic 4K OLED-TV i år?

Panasonic og Sony var de første til at fremvise OLED-TV med 4K-opløsning på CES 2013 tilbage i januar. På den netop afsluttede IFA-messe har Samsung og LG ligeledes meldt sig på banen med 4K OLED-TV på helt op til 77 tommer.

Panasonics 4K OLED-TV
Panasonic fremviste første gang deres 4K OLED-TV på CES


OLED Association fortæller, at Panasonics forberedelser til produktion af OLED-skærme er forud for tidsplanen. Målet har hidtil været at begynde i 2015, men nu forventes det første OLED-TV fra Panasonic allerede i fjerde kvartal af 2013. Umiddelbart virker det mere oplagt, at Panasonic venter til CES i januar 2014, men vi bliver klogere om få måneder. Der bliver tale om Panasonics 56” OLED-TV med 4K-opløsning.

FlatpanelsDK har set tv’et ved flere lejligheder og det er ekstremt imponerende. Panasonic samarbejder med Sony og AUO omkring udviklingen, og Panasonic fortalte os for nylig, at det OLED-TV som de viste frem på CES tilbage i januar var produceret i samarbejde med Sony, men at den nye prototype som blev vist frem på IFA er produceret på Panasonics egen fabrik, som er en 5.5-generationsfabrik. Panasonic bruger en såkaldt print-metode til produktion af OLED, hvor et printhoved deponerer pixels på et substrat (f.eks. metal, glas eller plastik).

Forvent dog et begrænset oplæg af OLED-TV fra Panasonic til at starte med, og tilsvarende en forholdsvis høj pris. Selvom Panasonics print-metode er meget fleksibel skal de først udbygge deres masseproduktionsfabrik før tv’ene for alvor kan blive mainstream.

- Kilde: OLED Association

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |