Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix: 4K-streaming indenfor 1-2 år - FlatpanelsDK

Netflix: 4K-streaming indenfor 1-2 år

15 Mar 2013 | Rasmus Larsen |

I et interview med The Verge, siger Netflix’s tekniske chef, at Netflix forventer at streame i Ultra HD (4K) opløsningen indenfor 1-2 år. Han fortæller også, at House of Cards-serien kommer i 4K og opfordrer samtidig filmbranchen til at gå til HFR (high frame rate) formatet.

Netflix: 4K-streaming indenfor 1-2 år

Netflix vil lancere 4K-streaming indenfor 1-2 år, fortæller teknologichef Neil Hunt. Han mener, at streaming er bedst egnet til at tage skridtet til 4K, idet broadcast-industrien har langt større udfordringer i at opgradere udstyr og fordi Blu-ray ikke forventes at tage skridtet foreløbigt.

Neil Hunt fortæller, at der stadig er ting som skal på plads mht. komprimering af indhold og dekodning, men det forventes at være helt på plads måske allerede i 2013, så det første 4K-indhold kan blive tilgængeligt på Netflix.

Netflix demonstrerer 4K-streaming
Netflix og Samsung demonstrerede streaming af 4K fra Netflix til et Samsung Ultra HD-tv på CES 2013 udstilling i Las Vegas


Netflix’s streamingteknologi er baseret på såkaldt adaptive streaming, hvor alt indhold ligger i mange forskellige niveauer. Såfremt Netflix vil gå videre med 4K-opløsning, kan de blot lægge det på som øverste niveau, således, at kun de brugere med Ultra HD-tv og modtagerbokse får adgang til det. Det sker således helt automatisk.

Netflix demonstrerede 4K-streaming på CES.

House of Cards optaget i 4K

Neil Hunt afslører samtidig, at Netflix’s første original-serie House of Cards med Kevin Spacey i hovedrollen er optaget i 4K. Den bliver derfor et af de første projekter, som tager skridtet.

Lige nu er House of Card produceret i Full HD, men da råmaterialet findes i 4K skal serien blot en tur i redigeringsrummet og gen-enkodes.

Frame rate vigtigere end pixel-antallet

Neil Hunt kommer også ind på en debat af opløsning kontra frame rate (antal billeder per sekund). Hobbitten var den første film, som blev optaget i HFR og det er noget som Neil Hunt gerne ser meget mere af.

Han går så langt som til at sige, at højere frame rate er vigtigere end flere pixels lige nu, og opfordrer filmindustrien til at tage skridtet til 60 Hz. Han afslører dog ikke om Netflix har planer om at understøtte højere frame rates - eller HFR som det også kaldes.

Prøv Netflix gratis i 1 måned her.

- Kilde: The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |