Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNu kan OLED-skærme printes - FlatpanelsDK

Nu kan OLED-skærme printes

16 Feb 2012 | Rasmus Larsen |

Fremtiden indenfor skærmproduktion er her allerede. Konica Minolta har annonceret det første kommercielle ”printhoved” til at producere OLED-paneler i store og små formater. Det er klar allerede i foråret 2012. 

OLED-paneler kan printes

For et par år tilbage begyndte skærmbranchen at tale om muligheden for at ”printe” store skærme via en inkjet-printer, der frigiver meget små mængder af OLED-materiale ned på et lag af eksempelvis glas eller plastik. Dette er nu ikke længere fremtid og Konica Minolta har netop annonceret et kommercielt produkt, der begynder at blive leveret fra foråret 2012.


Konica Minoltas nye printhoved kan printe OLED-skærme

Printhovedet er blot 38 mm bredt og har 128 dyser per række. Det betyder, at produktionen kan blive ekstremt præcis, og det er muligt at arbejde med bittesmå 1 picoliter dråber (1 picoliter er en billiontedel af en liter). Konica Minolta vil sælge produktet til både eksisterende skærm-producenter og nye. Det betyder i grove træk, at skærmproducenter kan tage et glas eller plastik-substrat, køre printhovedet henover, og skabe de bittesmå pixels på en OLED-skærm, som senere kan vise billeder hjemme i stuerne. Et andet selskab kaldet Dupont, som menes at være en Samsung-partner, hævder også at kunne printe OLED-skærme. De siger endda, at store OLED-paneler kan produceres langt billigere i f.eks. 50-tommer end tilsvarende LCD-paneler. Ifølge kilder i industrien kan Dupont dog endnu ikke printe på subpixel-niveau – altså ikke printe de tre små subpixels i rød, grøn, blå, der skal til for at udgøre én pixel.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |