Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle forsker i stort skærmbrille-projekt - FlatpanelsDK

Google forsker i stort skærmbrille-projekt

09 Feb 2012 | Rasmus Larsen |

Google X labs kalder Google deres hemmelige division, hvor der angiveligt arbejdes på en række produkter og koncepter, som kan blive mulige i fremtiden. New York Times fortæller, at Google blandt andet arbejder på et stort projekt med skærmbriller, der på indersiden kan vise information på en gennemsigtig skærm.

Google X

I Googles laboratorium findes der angiveligt prototyper af ”heads-up displays” (HUDs); en form for skærmbriller, der kan vise information til brugeren på indersiden, og som kommunikerer med brugerens smartphone.

Googles skærmbriller
Google arbejder på et skærmbrille-koncept, der skal licenseres til andre producenter

En kilde angiver, at Google er langt i udviklingen og nået til en prototype, der til forveksling ligner en brille med massivt stel, som ”normale mennesker” kunne bære. På siden skulle der være et par diskrete knapper, men derudover har skærmbrillen karakteristika som en helt almindelig brille. Ifølge 9to5google.com er der ikke tale om et tilbehørsprodukt til Android-smartphones, men i stedet et produkt, som kan licenseres til andre virksomheder og som kommunikerer via internettet med Googles tjenester.

Minority Report touch-skærm
Futuristiske koncepter, som dem i Minority Report er måske tættere på end vi tror

På den måde kan brillen eksempelvis bruges til ”location”-tjenester, hvor brugeren kan få rutevejledninger eller information omkring omgivelserne på indersiden af brillen – som omverdenen ikke kan se. Hvis man tager konceptet endnu længere, kan man forestille sig en form for Augmented reality, hvor brillen kan tilpasse virkeligheden omkring os, når den betragtes gennem skærmbrillen. Teknologien beskrives ikke i detaljer, men kan lade sig gøre vha. eksempelvis gennemsigtige OLED-skærme. Google har ikke selv kommenteret på rygtet. Det forlyder også, at Google arbejder på førerløse biler og andre koncepter i Google X labs. - Kilder: NYT.com, 9to5google.com, ditii.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |