Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung investerer i OLED - DuPont bygger OLED-fabrik - FlatpanelsDK

Samsung investerer i OLED - DuPont bygger OLED-fabrik

30 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Reuters beretter, at Samsung planlægger at investere 7 billioner Won (omkring 35 milliarder dansk kroner) i OLED-teknologien i år. Samtidig forlyder det, at DuPont er ved at etablere en OLED-fabrik i Delaware, USA. Netop DuPont menes at have Samsung i ryggen.

35 milliarder til OLED-skærme

I sidste uge berettede FlatpanelsDK, at LG forventer at investere 20 milliarder kroner i OLED-teknologien i 2012, men Samsung har også storstilede planer.

Samsungs 55-tommer Super OLED-TV
Samsungs investerer 35 milliarder i OLED-teknologien, så de kan bygge deres 55” OLED-TV

Reuters fortæller, at Samsung vil investere i alt 47,8 billioner Won (omkring 240 milliarder kroner) i 2012. Investeringerne dækker over nye fabrikker, flere ansatte, opkøb og forskning, men cirka 35 milliarder kroner i er specifik øremærket til OLED-teknologien. Det er det højeste beløb Samsung nogensinde har investeret på et enkelt år. Samsung beskæftiger 350.000 ansatte i dag. Samsungs investeringer i OLED går til både forskning og produktionsanlæg. I dag sidder Samsung på stort set hele OLED-kapaciteten for små skærme til smartphones og tablets, og Samsung vil fortsat satse hårdt på dette segment, men går nu også ind i OLED-TV markedet med deres 55-tommer OLED-TV. Tv'et kommer på markedet i anden halvdel af 2012. Det forlyder også, at Samsung vil have en produktionslinje klar til produktion af bøjelige OLED-skærme i tredje kvartal af 2012. Denne produktionslinje udbygges yderligere i andet kvartal af 2013.

DuPont bygger fabrik i Delaware

DuPont har forsket massivt i OLED-teknologien og påstod i 2010, at de med en print-teknologi kan producere et 50-tommer OLED-TV på under 2 minutter. I slutningen af 2011 meldte DuPont, at de har fundet en partner til at producere deres OLED-TV. Flere medier har spekuleret i, at denne partner er netop Samsung. LG producerer selv deres OLED-paneler via deres skærmdivision LG.Display.

En 4.3-tommer prototype af et OLED-panel produceret med DuPonts print-metode
En 4.3-tommer prototype af et OLED-panel produceret med DuPonts print-metode

DuPonts seneste aktiviteter synes da også at indikere, at noget er i gære. De har netop annonceret, at de vil bygge en OLED-TV fabrik i den skattevenlige amerikanske stat, Delaware. Der skal investeres omkring 30 millioner dollars, og der skal ansættes 26 ingeniører samt 9 ”arbejdere”. Staten Delaware bidrager også med knap 1 million dollars fra deres investeringsfond. Samtidig melder DuPont i deres seneste kvartalsregnskab, at de har modtaget 20 millioner dollars fra ”licenspartnere”, hvilket med stor sandsynlighed er Samsung. Det forventes ikke, at OLED-fabrikken skal starte masseproduktion, men nærmere fungere som et testcenter, hvor masseproduktionslinjer udvikles og prøvekøres. Analysefirmaet DisplaySearch ser OLED som et stort vækstmarked og forventer, at OLED-skærme sidder på 18 % af markedet i 2018. - Kilde: Reuters

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |